Milorad Dodik: Srbi se ne trebaju nikome ispričavati, to bi trebali Hrvati

Srdjan Ilic/PIXSELL

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uspio je isprovocirati novu političku krizu u Bosni i Hercegovini najavama o kupnji velikog kontigenta oružja namijenjenog entitetskoj policiji.

Dodik je bio u posjetu mjestu Donji Budački u Karlovačkoj županiji gdje su ga novinari upitali je li najava nabave novih pušaka jedna od metoda zastrašivanja političkih protivnika. “Ma dajte mikrofon da vam kažem, ma ja sam sam dovoljan da ih sve zastrašim”, rekao je Dodik.

Dodao je kako ne razumije zašto se u BiH dignula takva drama oko 2500 pušaka. “Pa nismo imali skoro nikakvo oružje, pa i vi ste nabavili nove pa nikome ništa. S obzirom na prijetnje u regiji i BIH  – nama je to potrebno!”, poručio je.

Komentirao je i Vučićev posjet Hrvatskoj rekavši kako je predsjednik Srbije donio poruku mira i da se njemu čini da bi nakon susreta predsjednice RH i Vučića stvari između dvije države mogle krenuti na bolje.

“Srbi se ne trebaju nikome ispričavati, dapače to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodjela”, rekao je Dodik uz upit o Vučićevoj isprici. Dodik također ne pamti Vučićev govor o ‘Velikoj Srbiji’, premda ju je jasno spomenuo u Glini ’95., ali poručuje kako se takvih tema ne bi više trebalo doticati.



“Da je 1941. bilo Republike Srpske ne bi Srbi stradali od zločinaca iz NDH”, rekao je Milorad Dodik, prenosi RTL.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI