Mirando Mrsić otkrio što zamjera Bernardiću: ‘U SDP-u odlučuju Rajko Ostojić i Brumnić, a ne predsjednik stranke’

Igor Kralj/PIXSELL

Mrsić je kazao kako je on glasnik nezadovoljnih članova SDP-a

Mirando Mrsić, koji je u subotu na sjednici Glavnog odbora SDP-a objavio kandidaturu za šefa te stranke za N1 je progovorio o tom svom potezu. Kazao je kako je to bila “logična posljedica svega svega što je govorio u posljednje vrijeme”.

“Ono što ja zastupam, zastupa i velika većina članova stranke, ali i građana. Nije to ništa neuobičajeno. Isto je prije dvije godine napravio i Zlatko Komadina. Ne znamo koliko će trajati koalicija HDZ-a i HNS-a – tri i pol godine ili tri i pol mjeseca. Kandidatura je na stolu, vidjet ćemo.”, objasnio je Mrsić.

Kazao je i kako nije bilo zvižduka na sjednici kako je kazao Zlatko Komadina.

“Komadina očito čuje ono što hoće. Nije bilo zvižduka, bilo je iznenađenje. Većina ljudi u GO je izabrano preko šalabahtera Davora Bernardića i Komadine i nije bilo za očekivati da ću ja tamo dobiti aplauz. Bilo je kritika na to što sam tražio ostavku Bernardića i zašto sve sad. Većina članova GO-a je šutjela. Ta šutnja mene zabrinjava, draže bi mi bilo da su svi izašli i kritirizrali, ali nitko nije nijednu riječ rekao da to što sam govorio u svojim istupima nije točno.”

Objasnio je i zašto je kritizirao šefa stranke baš u vrijeme lokalnih izbora, što su mu mnogi zamjerili.



“Završio je prvi krug i vidjelo se da nismo dobili povjerenje građana. Moj istup je išao u prilog bitki za Zagreb jer se vidjelo da gubimo povjerenje građana, da građani neće glasati za nas. Istup je išao da smo svjesni da ne pobjeđujemo, da nismo dobri, ali evo ja kažem da ćemo se promijeniti, da ćemo biti bolji i izađite na izbore i glasajte za nas. S druge strane mora se znati da je drugi krug visoko personaliziran, usmjeren prema osobama, a ne prema strankama. Kad vidite rezultate u odnosu na prvi krug, ništa se nije promijenilo.”

Što zamjera Bernardiću?

“Ne donosi odluke, nema dobar nastup u medijima i građani mu ne vjeruju. Puno građana me srelo i rekli su da sam rekao ono što oni misle. Zato je moja kandidatura i nastup išao za onim da budem glas onih koji su nezadovoljni – članova stranke i građana koji vide da ne idemo u najboljem smjeru. U Zagrebu smo izgubili sve što smo mogli izgubiti. Dolaze nek idrugi klinci, neke druge stranke i uzet će nam još više ako se mi ne promijenimo.”

“Vrlina koju treba imati svaki lider je da sluša, da čuje i donosi odluke. Ono što Bernardić ne radi jest da ne donosi odluke. Odluke donose Rajko Ostojić i Zvane Brumnić. To svi u stranci vide. To jedan lider ne bi smio raditi.”

O idućim potezima:

“Moja želja je jednostavna. Želim da ova šutnja nestane, da stranka progovori. Pustimo ljude da govore. Ja sam glasnik svih tih nezadovoljnih. Ne znači da mi želimo rušiti stranku, želimo da bude bolja jer u stranci vlada apatija. Ja ne želim da SDP nastavi ovim putem i da bude otirač desničarske politike. To je ono što mene vodi u cijelom ovom putu. Hoću li ili neću biti to će odlučiti članovi, ali želim biti njihov glas.”

“Bojite li se odmazde?”, pitao je novinar te dodao: “Komadina prijeti da će izbaciti Opačić, Bernardić je javno poručio da njegov SDP ne računa s Vama”

“Kad govorimo o liderstvu, to je nešto što jedan lider ne bi trebao raditi. Gura glavu u pijesak, ne komunicra s članovima – nije lider. Mora imati širinu da okuplja i one koji mu govore da ne radi dobro. Pitanje je i prava slobode govora. Nakon istupa Bernardića to je upitno. Hoću li ja završiti političku karijeru ovisi samo o meni.”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI