Miro Bulj: ‘Izjava Josipe Rimac je skandalozna, to je kršenje demokracije’

screenshot

Nakon povišenih tonova u Saboru i obećanja ministra uprave Lovre Kušćevića da će odgovore dobiti, zastupnici Mosta zatražili su uvid u nevažeće potpise referendumskih inicijativa. Međutim, odgovor državne tajnice Ministarstva uprave Josipe Rimac sablaznio ih je, piše N1.

Rimac je jučer kazala kako zastupnici Mosta nisu mogli dobiti na uvid nevažeće potpise referendumskih inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj jer za njih nisu imali privolu osoba čija su imena na njima.

Na pitanje reporterke N1 Katarine Brečić mogu li zastupnici Mosta i referendumske inicijative dobiti uvid u 40.000 nevažećih potpisa, Rimac je kazala da sukladno Zakonu o zaštiti podataka imaju tu mogućnost ukoliko imaju privolu onih čiji su potpisi nevažeći. A kada su se potpisi provjeravali utvrđeno je da je na listama bilo i mrtvih ljudi.

Takvu izjavu Mostov Miro Bulj smatra skandaloznom.

“To je skandalozno, tako nešto reći. Mi ne znamo tko su ti ljudi jer nemamo uvid u kontrolne liste. Oni skrivaju to, krše Ustav… i takvim je postupkom ugrožena izravna demokracija, pravo naroda da se izjasni na referendumu”, rekao je Bulj.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI