Miro Bulj nazvao Plenkovića diktatorom i ‘dragim vođom, ovaj mu odgovorio

Davor Javorovic/PIXSELL

Premijer je poručio i kako odbacuju monstruozne, predizborne teze da štite kriminal u Agrokoru

“Nitko od vas nije primijetio da sam ja u sred ove situacije otišao u Bruxelles na Europsko vijeće i tamo razgovarao s Tuskom, Junckerom i kolegom Cerarom bez teških riječi i lupanja šakom o stol. Moja je logika i zadaća da sam tu da rješavam probleme. Uvjeren u ono što radim da radim dobro, a siguran sam da radim dobro. Ne pristajem na jednostavnu, jeftinu i politikantsku logiku koja nas sve hoće dovesti u ozračje da se ljudima nastoje fabricirane informacije predstaviti kao istinite”, rekao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas u Vinkovcima, a prenosi Večernji list.

Govoreći o situaciji u Agrokoru rekao je da što se njega tiče u tome koncernu treba napraviti reviziju financijskih izvješća te isto tako vidjeti je li bilo nepravilnosti i ako jeste onda utvrditi tko je za to odgovoran. Kazao je i kako odbacuje monstruozne, predizborne kalkulantske i nedopustive teze da Vlada ili HDZ štiti kriminal u Agrokoru te da takva teza u cijelosti razotkriva osnovni cilj oportunističkog poteza Mosta.

Istakao je i da nikoga ne štiti te da ima jedna Vlada koja treba biti lojalna, partnerska i korektna te da je siguran da i u Hrvatskoj ima onih koji žele biti dio takve Vlade, a da nisu nužno iz Mosta. Na novinarski upit da komentira izjave Mire Bulja iz Mosta koji ga je u subotu nazvao diktatorom i ‘dragim vođom’, Plenković je odgovorio protupitanjem:

“Misli li se na gospodina Bulja koji je kandidat za župana i koji ima strašno dobre reference da stvarno bude idealan čelni čovjek Splitsko-dalmatinske županije? Ja sam siguran da vape Dalmatinci da im prvi čovjek bude Miro Bulj. Probude se ujutro i žele baš da im župan bude Miro Buljan. U svakom momentu kad sam ja dolje zovu me rođaci i kažu daj molim te samo da Bulj bude župan”, rekao je Plenković dodajući kako Bulja nikada nije niti doživljavao kao dio parlamentarne većine te da je to rekao i Boži Petrovu prije nekoliko mjeseci.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI