Miro Bulj o presudi: HV I HVO zajednički su vodili pravedan rat protiv velikosrpske četničke agresije

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

"Krivac je hrvatska diplomacija koja se godinama samo dodvoravala haaškim i briselskim činovnicima", smatra istaknuti zastupnik Mosta

Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta, u svojoj reakciji na izricanje presude hrvatskoj šestorici u Haagu, izjavio je kako su HV I HVO zajednički spriječili velikosrpsku agresiju i stvaranje “Velike Srbije”. Podsjetio je kako su te postrojbe “zajedno obranile BIH”.

Posebno moramo biti ponosni na to što smo spasili Bihać u kojem bi došlo do još mnogo većeg krvoprolića nego što je to bilo u Srebrenici. Na pitanje novinara je li moguće da dođe do prave perverzije u kojoj bi srpsko državno vodstvo bude posve izostavljeno od odgovornosti, a da hrvatska država bude osuđena, Bulj je rekao: “Sve je moguće! Danas imamo činjenicu da je današnji predsjednik Srbije, Vučić, bio šegrt četniku Šešelju”.

Ipak, Bulj smatra da su hrvatska državna politika i diplomacija glavni krivci za ovu situaciju. Oni su se dodvoravali haaškim i briselskim činovnicima. I zato se samo bojim presude političkog sudišta, a to je da će biti izrečena neistina!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI