MOGU LI OVO UČINITI? ODBILI IZDATI PILULE DJEVOJCI: Ljekarnica se poziva na savjest

Flickr

“Djelatnica ljekarne mi je odbila izdati ginekološki propisane kontracepcijske pilule koje koristim zbog preobilnog menstrualnog krvarenja, a i kao metodu kontracepcije. Pozvala se na priziv savjesti jer ona ‘po svojim uvjerenjima ne podržava korištenje kontraceptivnih pilula kao metodu kontracepcije’. U ljekarni nije radio nitko osim nje, te mi nitko drugi nije mogao izdati te tablete, a djelatnica mi je rekla da dođem ujutro kad nje nema. Kako ona to može odlučiti? Najprije ginekolozi, sada i ljekarnici, pa dokle će to ići?”. Pita se to mlada djevojka čiji su podatci poznati redakciji Faktografa, koja im je prepričala svoje prošlotjedno neugodno iskustvo u zagrebačkoj Ljekarni Čelina na Jordanovcu.

Sandra Čelina, vlasnica ljekarne, potvrdila je Faktografu da je do spornog događaja stvarno došlo. “Naravno da sam upoznata s time, ja sam voditeljica ljekarne. Dogodilo se to jer je druga osoba bila bolesna, ali ja vama i tako nisam dužna ništa odgovarati”, a svoje je očitovanje poslala Hrvatskoj ljekarničkoj komori.

Iz Komore Faktografu kažu da su ovog mjeseca na njihovu adresu pristigle dvije žalbe. Ujedno jedine ove godine, piše Faktograf.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI