Mogući nasljednik Martine Dalić obratio se novinarima. Evo što im je rekao!

screenshot

Ministar energetike i zaštite okoliša, Tomislav Ćorić najizgledniji je nasljednik Martine Dalić u fotelji ministra gospodarstva. Ulazeći u Banske dvore na hitan sastanak, obratio se novinarima RTL televizije. Na pitanje je li on zamjenik Martine Dalić, odgovorio je:

Ne, nemam tu informaciju. O tome se nije razgovaralo”, rekao je Ćorić i dodao kako ‘ima povjerenje predsjednika Plenkovića za obnašanje dužnosti ministra zaštite okoliša i energetike.

Ime novog ministra ili ministrice iskomunicirat će predsjednik Vlade, gospodin Plenković”, rekao je Ćorić za RTL Danas. Kada je upitan, zna li tko će to biti, rekao je da ne zna. 

Kako je Ćorić svoj mandat u vladi Andreja Plenkovića započeo kao ministar rada dodao je kako preuzimanje ‘nije neupitno’ te dodao da je za ostavku ministrice Dalić doznao tek jutros.

Predsjednik i potpredsjednica razgovarali su jučer i potpredsjednica je u konačnici odlučila preuzeti političku odgovornost i odstupiti”, kazao je ministar i naglasio kako je Martina Dalić ‘dobar dio posla izvrsno odrađivala’. 



Na pitanje o padu Vlade i novim izborima odgovorio je:

U ovom trenutku Hrvatska se nalazi u nikad boljoj fiskalnoj situaciji, smanjujemo javni dug, donijeli smo strategiju uvođenja eura, približavamo se eurozoni, prvi put u zadnjih 20-ak godina zabilježili smo suficit proračuna, rast BDP-a, povećanje zaposlenosti, čitav niz jako dobrih ekonomskih pokazatelja. Može nam dati eventualno ‘forte’ da tražimo još jedan mandat naših birača”, ponovio je floskule svog stranačkog šefa mladi Ćorić. 

Za prepisku ministrice Dalić sa svojim ortacima oko Agrokora, smatra da nije riječ o aferi. 

Što se tiče potpredsjednice Dalić, odlučila je sama preuzeti političku odgovornost za dio komunikacije koji je išao neformalnim putem, i to je, nazovimo ga tako, krimen koji je doveo do situacije da odstupi”, zaključio je Ćorić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI