Monty Python nam zavidi na idejama: Knjigu Martine Dalić promovirao i HRT

screenshot

Gošća središnjeg Dnevnika HRT-a bila je bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, koja je u studio informativnog programa javne televizije došla nakon promocije vlastite knjige ‘Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma’. Gostujući u Dnevniku, bivša je ministrica deset minuta govorila o vlastitom uratku, hvaleći se onime što je učinila. Vjerovala je kako navodi, u uspjeh procesa te pravomoćnost nagodbe.

“To je za mene i najznačajnija poruka ove knjige za koju bih ja željela da čitatelji prepoznaju i da u najsloženijim gospodarskim problemima možemo uspjeti. Mi možemo bolje, znamo i to svojim radom, trudom, poštivanjem međunarodnih standarda i političkom voljom. Ne postoji moja verzija istine o Agrokoru. Već postoji način, događaji i činjenice oko načina oko kojih je Vlada savladavala krizu u Agrokoru. To je prikazano u knjizi, a i moji osobni pogledi i razmišljanja koje sam imala u tom trenutku”, istaknula je Dalić, napominjući da su činjenice i istina samo jedne, a one su predstavljene u njenoj knjizi.

“Bivši vlasnik Agrokora želio je od Vlade pozajmicu od otprilike 300 milijuna eura za likvidnost jer je kazao da više nije u mogućnosti ispunjavati svoje obveze. U slučaju da mu Vlada tu pozajmicu ne osigura, rekao je da će Agrokor otići u stečaj. On je iz nekog razloga smatrao da ima pravo na nekakav položaj ili na pozajmicu od Vlade na koju drugi poduzetnici, naravno, nemaju. Zbog toga se ova knjiga i zove ‘slom ortačkog kapitalizma’, jer je tom odlukom pokazano da povlaštenih poduzetnika nema i da svi poduzetnici, bez obzira koliko su veliki, moraju sami platiti cijenu svojih grešaka u nekom stečajnom postupku”, otkrila je bivša ministrica te progovorila o Todorićevom potpisivanju lex Agrokora navodeći da je on bio aktiviran zahtjevom bivšeg predsjednika Agrokora, ali i svih članova Uprave. Prema njoj, nitko lex Agrokor nije nametnuo. ”Na drugačiji način ovaj zakon se nije mogao pokrenuti, već zahtjevom Uprave Agrokora i njezinom suglasnošću”, poručila je Dalić.

“Činjenica je da je on imao na raspolaganju sve pravne stručnjake. U potpunosti sam sigurna da je vrlo dobro razumio sve pravne posljedice zahtjeva Trgovačkom sudu da se pokrene izvanredna uprava, odnosno da se nad Agrokorom pokrene stečajni postupak””, zaključila je.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI