MOST: ‘OVO je naša alternativa smanjenju PDV-a’

Ivo Cagalj/PIXSELL

Šef Mosta Božo Petrov gostovao je u N1 studiju, a tom prilikom odgovorio je i na pitanja o PDV-u i svojoj inicijativi.

Petrov je komentirao iznenadnu najavu smanjenja PDV-a.

”Oni puno toga obećavaju. Rekao sam da trebaju pripaziti da ne postanu Vlada propalih obećanja. Sva obećanja koja smo dosad čuli su ludom radovanje”, kaže Petrov te dodaje kako je za smanjivanje poreza.

”Je li potrebno smanjiti PDV ili rasteretiti poslodavce, to je pitanje. Ako smanjite PDV na 24 posto, to će osjetiti veliki proizvođači, ne mali. Ono što je bitno, pod hitno se trebaju smanjiti davanja državi, ali tako da se stimulira otvaranje radnih mjesta”, smatra Petrov,.

Rekao je i koji su njihovi prijedlozi.



”Jedna od inicijativa je ukidanje poreza na isplatu dobiti. Sve ono što poduzetnici naprave, na sve plate PDV. I onda na kraju udari im se još i porez na dobit. Taj novac oni trebaju uložiti kako oni žele. Svi kvalitetni poduzetnici će taj kapital uložiti na druge načine. Danas svi traže načine da izbjegnu plaćanje poreza na dobit. Umjesto da im se omogući da svoj kapital ulažu kako oni žele. Danas se poduzetnike onemogućuje da se bave svojim poslom. Moraju pratiti birokraciju umjesto baviti se poslom, treba pojednostaviti sustav”, rekao je Petrov za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI