Mostov kandidat za župana čak ne preza ni od teških prijetnji novinarima!

Filip Brala/PIXSELL

Zoran primjer perfidne Mostove dvostruke igre na svim razinama sada stiže i iz Zadra: kao svog kandidata za župana istaknuo je Marka Pupića Bakrača - a riječ je o najkontroverznijem liku lokalne političke scene! Trbuhozborac Bože Petrova novinaru koji se usudio pitati o podrijetlu bogatstva njegove obitelji upućene su teške prijetnje!

Sumnje da su Božo Petrov, Nikola Grmoja i ostali čelnici Mosta već puno prije negoli je premijer Andrej Plenković dekapitirao četvoricu njihovih ministara imali plan do kraja zaoštriti odnose s HDZ-om, a uoči lokalnih izbora – u slučaju potrebe – čak i razvrgnuti koaliciju, potvrđivale su se svakim novim danom, pogotovo nakon izbijanja afere “Agrokor”, ali najmanje zbog nje same.

Naime, u javnost su počele izlaze nove pojedinosti o subverzivnim djelatnostima metkovskih “političkih diverzanata”, a jedna takva, o čemu je ovih dana progovorio i urednik tjednika Nacional Berislav Jelinić, zasigurno će baciti novo svjetlo na ulogu Mosta u ovoj aferi.

Podsjetimo Berislav Jelinić, glavni urednik tjednika Nacional, u ekskluzivnoj izjavi za N1 Televiziju je decidirano rekao: “Todorić je nekoliko dana prije dobio poziv predstavnika ruske Sberbanke, koji mu je prenio pozdrave Bože Petrova koji jako lijepo govori o Agrokoru i Todoriću. Nakon još jednog dana ponovno su ga nazvali i rekli da je Božo Petrov tu i da su oni tu ako treba na bilo kakav način dodatno pomoći”.

I ma koliko se čelnik Mosta pokušao pravdati glede veza s Rusima, odnosno Sberbankom, ostaje neupitna činjenica da su vodeći hrvatski mediji u zemlji još 21. ožujka ove godine objavili: “Sberbank i Božo Petrov slažu se u jednom: Todorić ne može biti šef!”

Već iz te činjenice više je nego razvidno da su Petrov i čelništvo Mosta kao iskusni pragmatici sve vrijeme imali figu u džepu glede suradnje s HDZ-om, da je ta figa postajala sve jačom što se bližio dan lokalnih izbora i da je njihovo kockanje sa stabilnošću Vlade i možebitnim provociranjem prijevremenih općih izbora bilo ništa drugo doli – kampanja za svibanjske izbore. Pod svaku cijenu odnosno neovisno o cijeni.



Tko o čemu, Bakrač i Petrov o poštenju

Postoje i ozbiljne indicije, pogotovo nakon najnovijeg otkrića o tajnoj vezi Petrova i Rusa, da je Most cijelo vrijeme imao na umu suprotstavljati se HDZ-u po pitanju rješavanja krize u Agrokoru, kao alibi za izlazak iz vladajuće koalicije ako Plenković ne pristane na njihove (ne)moguće uvjete o koje se svojevremeno spoticao i Zoran Milanović. A njihov jedini cilj je zapravo bio ojačati svoju poziciju pred lokalne izbore – i to na način da, prigodno, gotovo u svim županijama zarate s kandidatima HDZ-a.

Petrov i njegova družina su ispravno rezonirali da su njihove šanse za bolji rezultat na lokalnim izborima veće ako na njih izađu iz oporbe nego s pozicija vlasti! A ako pri tome odu u oporbu kao žrtve vladajućeg HDZ-a, onda je scenarij za uspjeh jasan – oplesti po HDZ-u, njegovim čelnicima na lokalnoj i nacionalnoj razini, te na leđima HDZ-a zbrajati bodove.

Zoran primjer Mostove dvostruke igre, i to na svim razinama, prema dojučerašnjem koalicijskom partneru, ovih dana stiže i iz Zadra i Zadarske županije.

Naime, tamo je Most kao svojeg kandidata za župana istaknuo kontroverznog Marka Pupića Bakrača, koji je posljednje četiri godine bio zadarski gradski vijećnik Akcije mladih. Premda je prije samo dvije godine taj isti kandidat u pet do dvanaest otpao kao koalicijski partner Mosta, jer je detektiran kao „trojanski konj“ posve drugih političkih struktura, sada je procijenjeno da će dobro poslužiti.

Upravo ovih dana, nakon što se raspala koalicija HDZ-a i Mosta, Marko Pupić Bakrač se u lokalnim medijima raspričao protiv čelnika te stranke, pa je kao trbuhozborac Bože Petrova počeo govoriti kako se HDZ mora mijenjati iznutra, te da je suradnja Mosta s HDZ-om bila nemoguća.

“HDZ je domoljubna stranka samo na verbalnoj razini. Naša zadarska priča je ‘antihadezeovska’, pa se sada ona poklapa s nacionalnom politikom Mosta. Ali iznimno sam zabrinut za političku stabilnost zemlje i zbog načina na koji premjer Plenković pokušava zadržati vlast”, istaknuo je kontroverzni Mostov kandidat za zadarskog župana Marko Pupić Bakrač, baš kao da se radi o parlamentarnim a ne o lokalnim izborima za koje do posljednjeg dana kampanje de facto nije ponudio ni list predizbornog programa, nijednu konrektnu ideju ili viziju, što i inače izostaje iz opusa njegova dosadašnjeg lokalnog “političkog djelovanja”. Štoviše, upravo je paradoksalno da je Mostov kandidat za župana sve svoje dosadašnje političko djelovanje u Zadru gradio na potpunoj dekonstrukciji odnosno najžešćem mogućem suprotstavljanju svakom investiranju u Zadar, odnosno javnim blaćenjem i sramoćenjem sviju koji su to ipak uspjeli učiniti.

Njegov govor na predizbornom skupu u Zadru, štoviše, prisutne je naveo na trag da ga je pisao osobno Božo Petrov, ili njegov gromovnik Nikola Grmoja.

Zanijemio nakon nezgodnih pitanja o imovinskoj kartici

Insajderi tvrde da je Pupića Bakrača i te kako uznemirio veliki interes javnosti za njegovu imovinsku karticu, a kada su ga novinari konkretno pitali što sve u njoj ima, obrušio se na protukandidata iz HDZ-a, po sistemu ‘dr’te lopova’, zapravo samo nastojeći odagnati svjetla pozornice sa svog slučaja, odnosno učestalog medijskog ukazivanja na možebitne sumnje u legalnost podrijetla njegovog odnosno obiteljskog bogatstva.

Konačno, na sam Praznik rada ove godine, nakon brojnih propitkivanja čitatelja o podrijetlu obiteljskog bogatstva ‘zadarskog Grmoje’ Marka Pupića Bakrača, redakcija zadarskog Z NET portala javno je od njega zatražila da se o tome očituje, ali Pupić Bakrač u cijelosti je zanijemio, i to na sve teme.

Na svojem Facebook profilu prije dva dana napisao je tek sljedeće:

“… na postavljena pitanja već je više puta odgovoreno, pa i na policiji koja je vršila istražne radnje…”

Sedam pitanja koja su potresla Mostovu “zvijezdu”

A s obzirom da javnost nema spoznaje o odgovorima koje je Pupić Bakrač dao policiji, još manje o tome što ga je policija uopće pitala, a posebno s obzirom na činjenicu da se nakon istrage DORH-a u njegovoj kući 2015. godine bitno promijenila njegova javnosti i dalje nepoznata “imovinska kartica”, redakcija Z NET portala još je jednom od kandidata za župana Akcije mladih i Mosta javno zatražila da se očituje na sljedeća pitanja:

1. Koje nekretnine posjedujete vi osobno, a koje vaša supruga, Katica Pupić Bakrač?

2. Je li točno da su u vlasništvu vaše obitelji tri stana u Zagrebu, te kada su i kako stečena?

3. Je li vaša punica, Mandica Topić, inače umirovljena radnica Maraske, bila vlasnica apartmanske zgrade u Dinjišci?

4. S kojim je sredstvima umirovljena Topić uspjela bez kune kredita sagraditi predmetnu zgradu 2009. godine?

5. Je li koincidencija da je umirovljenica Topić zgradu sagradila upravo u vrijeme najvećih građevinskih radova na Zračnoj luci Zadar?

6. Je li koincidencija da je umirovljenici Topić zgradu u Dinjišci gradila ista građevinska tvrtka koja je bila u isto vrijeme angažirana na najvećim građevinskim radovima u ZL Zadar?

7. Je li točno da je 2015. godine, nakon pisanja medija o porijeklu imovine Pupić-Bakračevih i Mandice Topić, ova prenijela sve vlasništvo nad istima na svoju kćer Katicu P.B. i zašto?

Umjesto odgovora brutalne prijetnje glavnoj urednici Z NET portala

No, umjesto odgovora redakcija Z NET portala, po tvrdnjama njihovih čelnih ljudi, postala je žrtvom, kako pišu, zastrašujuće sprege – utjecaja na policiju njezina bivšeg kadra; posredno, kandidata za župana Marka Pupića Bakrača; i najizravnije moguće, vlasnice portala Zadar Danas Zrinke Božajić, nakon što su postavili pitanje podrijetla imovine, i uopće bogatstva obitelji Pupić Bakrač. A 2. svibnja u 10:51, u obliku komentara pod tekstom o imovini Pupića Bakrača, na portal Z NET stiže izravna prijetnja:

“Arijana, ne piši komentare, ne laži i ne seri. Ne provociraj i petljaj se u tudji sukob. Ne znaš o čemu se radi, jer druga strana će najebati a tebe će se povući samo, gadno. Ovo ti je zadnje upozorenje. Ni oni, a ti posebno ne znate s kakvim monstrumima imate posla. Spremni na sve.” Glavna urednica Z NET portala predaje na Općinsko državno odvjetništvo prijeteći komentar s pripadajućom IP adresom i iste večeri, 2. svibnja, Z NET portal ponavlja pitanja kandidatu za župana i usput tek daje na znanje čitateljima da je umjesto odgovora na pitanja stigla – prijetnja, te da je ona sada predmet istrage ODO-a. I tako dalje, i tako redom… Dakle, u cijelom ovom slučaju našlo bi se posla i za policiju, ali i za psihijatra. Naravno, samo da psihijatar ne bude iz Metkovića! A što se Pupića Bakrača tiče, kao i Mosta, u narodu bi rekli – ‘ne pada iver daleko od klade’!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI