Mrak Taritaš priznala propust! Nevjerojatno što sada tvrdi

screenshot

Predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš prijavljena je Povjerenstvu za sprečavanje sukoba zbog afere s 40 tisuća kuna honorara koji je dobila kao članica stručnog povjerenstva za polaganje ispita iz arhitekture, a u to povjerenstvo je kao ministrica imenovala samu sebe, a sad se otkrio još jedan detalj iz te prijave.

U isto to vrijeme dok je bila ministrica također je sjedila i u ispitnoj komisiji Hrvatske gospodarske komore za agente u trgovini nekretninama. Osim toga istodobno je za HGK držala i neka predavanja a na račun tih ispita i predavanja od 2011.do 2016. kad joj je istekao ministarski mandat je primila još 50 tisuća kuna honorara.

“Ako trebate zataškati aferu ministrice Žalac, a ako ste najpopularnija oporbena političarka i ako znate da građani sve više vjeruju Amsterdamskoj koaliciji, onda vas to ne čudi”, bio je prvi komentar Anke Mrak Taritaš.

“Sve ima veze, poprilično sam sigurna. Postoji nešto što se zove prljava kampanja. Kad sam se kandidirala za gradonačelnicu Zagreba, vrtjele su se tri teme, da imam kuću od 700 tisuća eura u Malinskoj, što je laž. Zatim da sve što je obnovljeno nije dobro, a u 15 mjeseci napravili smo dobar posao. I treća tema je bila ide li HDZ s HNS-om u koaliciju. Kreće kampanja za europske izbore i ona košta ako dignete malo glavu pa jasno kažete da ova ucjenjivačko trgovačka koalicija HDZ-HNS-Bandić vodi zemlju u propast”, rekla je predsjednica Glasa RTL-u, a prenosi portal Vijesti.hr.

“Prije svega, riječ je o honoraru od 32 tisuće kuna u četiri godine i to me ne opravdava, trebam snositi odgovornost. Bila sam nemarna i iza ovog je poruka, kao iza nemara ministrice Žalac, da treba provjeriti imovinsku karticu ili ona vozačku dozvolu. Što se tiče HGK, kad sam 2012. postala zamjenica ministra, to sam navela jer sam to radila od 2007. i to je imovinskoj kartici. Što je smisao Zakona o sprečavanju sukoba interesa? Da prikažete imovinsko stanje na početku i na kraju mandata, kako bi se provjerilo jeste li imali imovinsku korist, a meni je stanje isto”, rekla je Mrak Taritaš pa nastavila:



“Ispričala sam se, to je moja greška i poručujem svima da ne čine takve greške, ali što se tiče HGK, sve je u imovinskoj kartici. Dakle, nekome je bilo u interesu da dospijem na naslovnicu.”

“Zakon kaže da dužnosnik može biti vezan uz edukaciju i pojedina predavanja. To sam i radila, tu nema sukoba interesa”, pravdala se bivša ministrica te dodatno pokušala objasniti zašto ipak nema sukoba interesa u njenom slučaju:

“Ako vi postajete dužnosnik iz struke, kao što sam i ja postala, imate na izbor raditi u struci ili ne. Odlučila sam raditi u njoj. Tema je želimo li stručnjake ili ne, a meni je struka bila vodilja.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI