‘Mrtva pijana’ HAC-ovka koja je ubila tinejdžerku u pritvoru

Facebook

Od siline udara nesretna studentica je odbačena 10-15 metara, a na mjestu nesreće nisu pronađeni tragovi kočenja.

Kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjom Ivanom Tenom Gotovac Soldić splitska policija je dovršila. Zaposlenica Hrvatskih autocesta odvedena je u pritvor.

Podsjetimo, u utorak navečer Gotovac Soldić je svojim Audijem u Splitu na pješačkom prijelazu  usmrtila 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić iz Čapljine, a nakon toga je pobjegla s mjesta nesreće.

Gotovac Soldić, koja je i ranije bila kažnjavana zbog vožnje u pijanom stanju, u utorak navečer oko 21:25 spuštala se Poljičkom ulicom u smjeru Splita 3.

Pritvorskom nadzorniku dovedena je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći te je protiv nje   podnesena kaznena prijava, javlja Dalmacija Danas.

Prema trenutno dostupnim informacijama Gotovac Soldić  19-godišnju studenticu Mariju Ćorić pokosila svojim Audijem i to kada je kroz križanje, dok je za njen smjer vožnje bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu, projurila.



Od siline udara nesretna studentica je odbačena 10-15 metara, a na mjestu nesreće nisu pronađeni tragovi kočenja.

Policiji je isprva lagala te kazala kako joj je baš te večeri Audi ukraden. No,  iskazi svjedoka koji su vozačicu Audija opisali kao žensku osobu plave kose, ali i znatna oštećenja na njezinom automobilu pomogli su policiji prij rasvjetljavanju ovog stravičnog slučaja.

HBK poziva na molitvu

Putem Facebooka Ured HBK za mlade poziva na misu za preminulu djevojku. 

“Sutra ćemo Svetu Misu i euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom posebno prikazati za djevojku koja je preksinoć poginula. Bila je dio naše velike volonterske akcije 72 sata bez kompromisa. Njezin osmijeh doprio je i do djece i do tima.

Znamo da prazna riječ ili mnoštvo riječi ne mogu pomoći ni spasiti.
Zato želimo, zajedno s Isusovom Krvlju, prikazati i svoju krv kao znak ljubavi i solidarnosti. Neka trud našega rada, vjernost Bogu, strpljivost u trpljenju i uzajamna ljubav probijaju granicu smrti te pridonesu skorom i potpunom sjedinjenju naše Marije s Tobom.

Počivaj u miru Božjem!”, navode u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI