Mustaču 40 godina zatvora zbog ubojstva Stjepana Đurekovića

screenshot

Županijski sud u Velikoj Gorici izrekao je Zdravku Mustaču kaznu od 40 godina zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u Wolfratshausenu kod Münchena 1983. godine, piše Večernji list.

“Rješenjem izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Velikoj Gorici broj: Kv-eu-1/2019. od 23. travnja 2019., u postupku preuzimanja  i izvršenja presude Visokog pokrajinskog suda u Münchenu, a nakon što je utvrđeno da je osuđeni Zdravko Mustač  pravomoćnom presudom proglašena krivim zbog kaznenog djela ubojstva iz paragrafa 211., 212. i 25. st. 1 i 2 Kaznenog zakona Savezne Republike Njemačke, utvrđeno je da navedeno kazneno djelo odgovara po bitnim obilježjima kaznenom djelu teškog ubojstva iz čl. 111. t. 1 i 4 Kaznenog zakona, te  izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40. godina.

Po ocijeni vijeća, kazna zatvora u trajanju od 40. godina u najvećoj mjeri odgovara kazni zatvora doživotnog zatvora, pri čemu se pazilo da osuđenik ne bude doveden u nepovoljniji položaj u odnosu na vrstu i mjeru kazne, ali ne i u odnosu na odredbe o uvjetnom otpustu”, stoji u priopćenju Županijskog suda u Velikoj Gorici koji potpisuje glasnogovornik za kaznene predmete sudac Ante Zeljko.

Mustačeva obrana tužila je Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava zbog izručenja Njemačkoj temeljem europskog uhidbenog naloga za koji smatraju da u travnju 2014. nije smio biti izvršen zbog zastare, prenosi vecernji.hr

Facebook Comments



Loading...
DIJELI