Na pojedinim dionicama jak vjetar, vozi se usporeno i zbog nezgode

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Jak vjetar usporava promet na autocestama: A1 između južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić

Zbog prometne nezgode na 380. km autoceste A1, poslije čvora Dugopolje u smjeru Dubrovnika vozi se usporeno, jednim trakom.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Vrbovsko.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, zbog jakog vjetra, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocestama: A1 između južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):
DC1 Gračac-Knin na dionici Sučević-Otrić (do 31.10.);
DC2 obilaznica Slatine, zbog sanacije prijelaznih naprava na mostovima preko vodotoka Javorica i Potočani;
DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja za Stari Golubovec;
DC502 Smilčić-Pridraga (obilazak: Obrovac-Karin-Pridraga-Benkovac-čvor Tromilja-Zadar).
Radovi na autocestama:
A1 Zagreb-Split-Ploče na mostu Maslenica u smjeru Splita vozi se jednim trakom usporeno;
A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko 3 km (od 15. +500 do 18. +080 km) vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom (do 17. studenog), a između čvorova Jankomir i Zaprešić (0.+500 km do 2.+500 km), u smjeru Zagreba, vozi se suženim kolnikom (u vrijeme pojačanog prometa vozi se u koloni, posebice u jutranjim i poslijepodnevnim satima);
A4 Goričan-Zagreb: kod čvora Kraljevečki Novaki zatvoreni su zaustavni i vozni traci od 95.+300 do 94. +300 km, u smjeru Goričana (do 04.10.2017.god.);
A6 Rijeka-Zagreb: na vijaduktu Zečeve Drage (od 13. do 11. km) u smjeru Zagreba vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 6. studenog); u tunelima Vrata u smjeru Zagreba i Sopač u oba smjera vozi se jednim trakom usporeno.
Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:



DC1 na dionici Jošani-Udbina (do 06.10.) i Udbina-Bruvno (u zoni radova);
DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
DC66 u naselju Marčana;
DC206 Valentinovo-Krapina;
DC42 kod mjesta Ljuboština;
ŽC2248 u Tuhlju (zbog odrona);
ŽC6007 Zadar-Ražanac (u zoni radova vozi se uz ograničenje brzine od 30 km/h).

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je i dalje svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI