Na sastanku s premijerom i impresionirani predstavnik Knightheada

screenshot

Predstavnik Knightheada, Andrew Shannahan, rekao je da su u kompaniji impresionirani brzinom i rezultatima koje su postigli Peruško i Weber

U Vladi je održan sastanak izvanrednog povjerenika za Agrokor Fabrisa Peruška, njegove zamjenice Irene Weber te partner u Knightheadu, Andrew Shannahan.

“Bio je redovni sastanak s premijerom, ovo je serija razgovora gdje smo premijera upoznali s tijekom događaja. Imao je premijer priliku upoznati se s ključnim dionicima procesa, a ovdje je bio i predstavnik Knightheada. Sve je redovno”, rekao je Peruško nakon sastanka.

“Mi smo informirali premijera vezano uz opreativne rezultate naših kompanija”, rekla je Weber.

Predstavnik Knightheada, Andrew Shannahan, rekao je da su u kompaniji impresionirani brzinom i rezultatima koje su postigli Peruško i Weber. “Zadovoljni smo procedurom dosad, kao i radom Irene i Fabrisa. Rezultati su bolji od očekivanog i nadamo se da će se to i nastaviti”, rekao je predstavnik Knightheada.

Kad je u pitanju budućnost Agrokora, predstavnik Knightheada je rekao kako vjeruju da će Agrokor ostati jaka kompanija u Hrvatskoj i nastaviti putem koji su postavili Peruško i Weber.



Agrokor je, podsjetimo, početkom rujna odgovorio na žalbe koje su 92 vjerovnika podnijela na rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu o nagodbi u postupku izvanredne uprave nad Agrokorom, pri čemu Visokom trgovačkom sudu predlaže da sve te žalbe odbije kao neosnovane ili nedopuštene i potvrdi prvostupanjsko rješenje o nagodbi.

Na internetskim stranicama Trgovačkog suda u Zagrebu objavljen je podnesak Agrokora Visokom trgovačkom sudu u kojemu se navodi da taj koncern “drži da je prvostupanjski sud pravilno i potpuno utvrdio sve činjenice koje su relevantne za donošenje rješenja, da je na tako utvrđeno činjenično stanje pravilno primijenio materijalno pravo, da je rješenje valjano i potpuno obrazloženo, te da njegovom donošenju nije prethodila bilo kakva postupovna povreda”. “Slijedom toga, dužnik (Agrokor) smatra da je prvostupanjsko rješenje pravilno i zakonito”, stav je Agrokora o rješenju Trgovačkog suda u Zagrebu od 6. srpnja kojim je potvrđena nagodba, a koju su većinom glasova vjerovnici prihvatili na ročištu održanom 4. srpnja.

Protiv rješenja o prihvaćanju nagodbe podnijete su 92 žalbe, a podnijeli su ih primjerice Adris grupa, TDR, Medika, Vindija, Žito, Addiko banka, Kreditna banka Zagreb, Raiffeisen factoringa, Raiffeisenbank leasinga i Raiffeisenbank Austria, Tehnika, Tele 2, Euroherc osiguranje, Agram Invest i Agrolaguna, Triglav osiguranje, Udruga manjinskih dioničara koncerna Agrokora, kao i Ivica Todorić, piše N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI