Na Vučićevu inauguraciju dolazi Kolinda i oko 5.000 uzvanika

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Prema najavama cijeli program i protokol biti će u duhu Srbije, a koštati će desetak milijuna dinara

Svečanost povodom inauguracije Aleksandra Vučića za novog predsjednika Srbije biti će održana danas u beogradskoj Palači Srbije. Kako pišu srpski mediji to bi trebalo biti najveće okupljanje stranih dužnosnika u Srbiji u zadnjih 40 godina. Dolazak na svečanost najavio je veliki broj šefova država i vlada iz regije, Europe i svijeta.

Dolazak su potvrdili predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Slovenije Borut Pahor, sva tri člana Predsjedništva BiH, predsjednik RS Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i predsjednik Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Očekuje se i dolazak predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, Makedonije Đorđa Ivanova, a možda i premijera Zorana Zaeva. Predviđeno je i prisutstvo austrijskog kancelara i šefa diplomacije, premijera Mađarske Viktora Orbana, potpredsjednika Bugarske te predstavnika Rumunjske. Spominju se i izaslanici iz Bruxelllesa, Njemačke, Kine, Moskve, Izraela i mnogi drugi.

Sve u svemu uz brojne druge goste iz političkog, kulturnog i javnog života, Vučić će biti domaćin oko 5.000 ljudi.

Prema najavama cijeli program i protokol biti će u duhu Srbije. Vučić za svoj dan nije štedio novac te je osigurao šest tona mesa za leskovačke specijalitete s roštilja, razna pečenja, Karađorđev odrezak, mućkalicu… Uz razne srbijanske sokove i vodu, uzvanici će moći kušati i srbijanska vina i rakiju. Računa se da će sve koštati desetak milijuna dinara.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI