Najnoviji gaf Kolinde Grabar-Kitarović: Ovo joj nije trebalo

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Predsjednica, međutim, ako doista želi pobijediti na još jednim izborima mora bolje uspostaviti komunikaciju sa savjetničkim timom, ili pak oni moraju osvježiti pamćenje.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, sasvim je sigurno ušla u kampanju za još jedan mandat, a osim nekolicine novih ljudi koje je dovela u svoj tim, sve se češće od nje može čuti žestoka i narodu dopadljiva retorika. Predsjednica, međutim, ako doista želi pobijediti na još jednim izborima mora bolje uspostaviti komunikaciju sa savjetničkim timom, ili pak oni moraju osvježiti pamćenje.

Naime, Grabar-Kitarović je ovih dana, još jednom po tko zna koji put sama sebi skočila u usta dajući izjavu posve oprečnu porukama koje je slala na početku mandata. Tako je gostujući u Koprivnici, gdje je privremeno izmjestila svoj ured progovorila o demografskoj krizi, jer ta tema u posljednje je vrijeme među političarima vrlo popularna, premda nitko ne nudi recept za izlazak iz iste. Prema predsjedničinim riječima, problem je eskalirao zbog naše nedovoljne spremnosti za ulazak u Europsku uniju, ali i zbog nekritičke politike štednje u jeku gospodarske krize.

U manjim sredinama ukidani su sudovi, pošte, ispostave državnih institucija i željezničke linije”, oštro je kazala predsjednica nastavljajući da su tim potezima minimalnim uštedama nastale ogromne gospodarske i demografske štete. Divno i logično zar ne? Možda bi doista i bilo da predsjednica u srpnju 2015. godine nije sastančila na Vijeću za gospodarska pitanja i naglasila da učinkovitost administracije, nekorumpiranost, odnosno borba protiv korupcije moraju biti neke od tema o kojima ćemo razgovarati u budućnosti.

Ne možemo trošiti više nego što zarađujemo i ne možemo si više dopustiti živjeti na novcu posuđenom od naše djece”, govorila je Grabar- Kitarović. Priča li predsjednica ono što građani u određenom trenutku i na određenom mjestu žele čuti, ili je pak u međuvremenu promijenila mišljenje zna isključivo ona.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI