Nakon kritike vladajućih zbog neodlučnosti i loše gospodarske perspektive, Predsjednica pozvala blokirane na hitan sastanak

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Blokirani traže hitno sazivanje tematske sjednice Vlade

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović je čini se počela preuzimati inicijativu za reješavanje gorućih društvenih pitanja, nakon javne prozivke vladaličih zbog nečinjenja i loše gospodarske situacije, pozvala je na razgovor blokirane, koji su od nje tražili sazivanje tematske sjednice Vlade, piše portal hrvatska danas.

Nakon što smo kao Udruga Blokirani uputili predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović otvoreno pismo u kojem smo tražili da sukladno Ustavu Republike Hrvatske zatraži od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da sazove tematsku sjednicu Vlade po temama Blokirana Hrvatska, ovrhe i demografija i Ustav, iz njezinog Ureda je stigao poziv“, kažu iz Udruge.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sazvala je hitan sastanak sa predstavnicima udruge Blokirani za srijedu 7. ožujka 2018 godine u 11:30. Ispred Udruge Blokirani nazočit će Miriam Kervatin, Mario Strinavić, Miljenko Škalec, Igor Govorčin i dr. sc. Sarajako Baksa i Miroslav Vitaljić.

Zbog alarmantnog stanja u zemlji ponovnog porasta blokiranih građana i demografskog sloma inzistirat ćemo da predsjednica od predsjednika Vlade zatraži da se sjednica Vlade sazove hitno i donesu konkretna rješenja“, kaže Mario Strinavić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI