Navala HNS-ovaca na natječaj za zaposlenje u državnom fondu kojim predsjeda HNS-ovac

facebook

Pročitajte tko se sve prijavio i ušao u uži izbor!

Poziv na razgovor za radno mjesto u državnom Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojem predsjeda HNS-ov Dubravko Ponoš, dobilo je oko petero aktivnih ili bivših članova HNS-a, piše Jutarnji list, koji donosi njihova imena.

Navedeni natječaj Fond je objavio objavio 26. studenoga 2018., a njime je u toj instituciji oglašeno čak 27 slobodnih radnih mjesta, uglavnom zbog, stoji u objašnjenju natječaja, “jačanja administrativnih kapaciteta Fonda kao Posredničkog tijela razine 2 u sustavu upravljanja i korištenja EU strukturnih i investicijskih fondova”.

Pretsjednici i potpredsjednici HNS-ovih organizacija, članovi stranačkih ogranaka…

Tim se natječajem tako pokušava popuniti radna mjesta višeg samostalnog inženjera, višeg samostalnog ekonomista, višeg samostalnog pravnika, suradnika i brojne druge pozicije, a ispada da se među prijavljenim kandidatima, posebno onima koji su prošli prvi krug testiranja te dobili mogućnost pristupiti i razgovoru, krije dobar dio njih koji su trenutni ili pak bivši članovi HNS-a, ističe Jutarnji list te nastavlja:

Među ostalim, popis kandidata otkriva da su na razgovor za radno mjesto višeg samostalnog ekonomista pozvani predsjednik Mladeži HNS-a Ivan Bednjanić Bunić te član karlovačkog ogranka HNS-a i njegov nekadašnji potpredsjednik Zoran Zatezalo, dok nekadašnja predavačica s Akademije sisačko-moslavačke županijske organizacije HNS-a Nermina Terzić konkurira i za radno mjesto višeg samostalnog stručnjaka, ali i višeg samostalnog ekonomista.



Ona je, međutim, prije tri godine istupila iz HNS-a, ali je, sudeći prema podacima iz životopisa koji su javno dostupni, od lipnja 2014. bila zaposlena u Ministarstvu gospodarstva, na radnom mjestu starije savjetnice, dok je prije toga radila u Uredu gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, također bivšeg člana HNS-a.

Fond za zaštitu okoliša bez komentara

Potom je na razgovor za posao, i to radno mjesto suradnika, pozvana i Petra Horvat koja se na stranicama Hrvatske narodne stranke navodi kao potpredsjednica podružnice HNS-a Ludbreg, a 4. siječnja razgovoru za radno mjesto inženjera pristupio je i Ivan Majcen.

On je pak, prema podacima sa stranica HNS-a, krajem listopada prošle godine izabran za predsjednika mladih HNS-a Varaždinske županije, a tom je prilikom bio najavio da će se posvetiti pronalasku rješenja problema nezaposlenosti mladih i rješavanja njihovih stambenih pitanja.

Jutarnji list pokušao je za komentar ove situacije kontaktirati sam Fond za zaštitu okoliša, no od njega nije dobio odgovor. Također je kontaktirao neke od HNS-ovih kandidata, koji su ustvrdili da između njihove stranačke pripadnosti i činjenice da su ušli u uži izbor kandidata za ovo radno mjesto – ne postoji povezanost.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI