‘Ne može Crkva pisati zakone, a pogotovo ne o pobačaju!’

Snimka zaslona HRT

Nakon što je prije dva dana iz SDP-a izbačen Mirando Mrsić, šef stranke Davor Bernardić u Dnevniku HRT-a izrazio je nadu kako je to posljednji put da SDP nekoga izbacuje.

Na pitanje zašto se vrh SDP-a odlučio na izbacivanje Miranda Mrsića iz stranke rekao je: “Gospodin Mirando Mrsić je isključen i isključio je sam sebe iz stranke. Imao je već jednu opomenu pred isključenje. Postupio je suprotno mišljenju akcijske radne grupe, suprotno mišljenju savjeta za rad i mirovinski sustav i suprotno odluci Predsjedništva. Mi smo na sjednici Predsjedništva praktički jednoglasno donijeli odluku da zaštitimo stranku, donijeli smo odluku o isključenju koju je kasnije potvrdio Glavni odbor.”

“Svaki pojedninac u stranci treba znati da nitko nije iznad interesa stranke i da kad se donese odluka, bez obzira slagali se mi s njom ili ne, odluka se mora poštovati. Predsjedništvo je donijelo odluku, donijelo je odluku stručno radno tijelo i stručni savjet. Nakon toga on se oglušio na odluku o povlačenju zakona i posljedica je jasna”, istaknuo je predsjednik SDP-a Bernardić.

Na pitanje kontrolira li on klub zastupnika, Bernardić je odgovorio da je na toj sjednici bilo 12 članova Predsjedništva što je “ogromna većina, a da je kod glasovanja samo jedna članica bila suzdržana”.

Govoreći o uvođenju funkcije političkog tajnika kazao je: “U subotu smo imali nova imenovanja koja su imala za cilj jači i bolji SDP spreman po treći puta preuzeti odgovornost za Hrvatsku. Politički tajnik je doajen demokracije Davorko Vidović koji će svojim znanjem i iskustvom na pravi način odgovoriti tom izazovu, a funkcija političkog tajnika ima zadatak ojačati rad na ključni procesima i osnažiti SDP.”



Upitan kako je došlo do promjene mišljenja o ratifikaciji Istanbulske konvencije, jer je samo dan prije njegove izjave da će podržati ratifikaciju bilo priopćenje da neće ako bude dodataka na dokument kazao je: “To nitko nije rekao. Moram demantirati te zlonamjerene špekulacije. Nitko iz SDP-a nije ni pomislio, a kamoli rekao da neće podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije.”

Na pitanje ima li po njegovom mišljenju rodne ideologije u Konvenciji rekao je “da rodne ideologije nema, ali ima roda.”

Ne smijemo dopustiti da Crkva piše bilo koji zakon, a posebno ne Zakon o pobačaju

“Oni se sada pokušavaju oprati, vidite današnji pokušaj ministra Kujundžića da se dodvori Crkvi jer su upravo ratifikacijom Istanbulske konvencije izgubili povjerenje Crkve, a sad najavljuje da će Crkvu uključiti u pisanje Zakona o pobačaju. To je nedopustivo, Hrvatska je sekularna država, ne smijemo dopustiti da Crkva piše bilo koji zakon, a pogotovo Zakon o pobačaju”, poručio je čelnik SDP-a.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI