Ne može pobjeći ni da hoće! Plenkovića u Francuskoj dočekao neugodno pitanje

YouTube

U Parizu se hrvatski premijer Andrej Plenković susreo s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom koji je istaknuo koliko cijeni privrženost hrvatskog premijera europskim vrijednostima te kako su Francuska i Hrvatska politički partneri koji blisko surađuju u svemu – osim u finalima velikih sportskih natjecanja.

Tijekom posjeta Francuskoj premijer je održao predavanje na poznatom sveučilištu Sorboni tijekom ga je hrvatski iseljenik upitao kako objašnjava činjenicu da je Hrvatsku u njegovom mandatu napustilo 10 posto stanovništva, piše Večernji list.

“To je fenomen koji se pojavio u cijeloj istočnoj i srednjoj Europi kad su države postale članice EU-a. Čovjek može sjesti u auto i otići, primjerice, iz Rijeke u Lyon tražiti posao bez ikakvih problema. Treba podići razvijenost nekih naših regija kako bismo što prije dostigli i približili se razvijenosti europskih regija. Tek nakon dva sedmogodišnja proračuna EU-a moći ćemo reći koliko je Hrvatskoj pomoglo članstvo”, odgovorio mu je premijer.

Iseljenik koji je postavio pitanje nakon predavanja je, nezadovoljan odgovorom, komentirao: “Premijer tu francuskoj publici objašnjava Hrvatsku u ružičastim tonovima, a 10 posto Hrvata je pobjeglo zbog loše ekonomske politike njegove vlade.”

Facebook Comments



Loading...
DIJELI