‘Neobično je da nema ni jedne fotografije ili snimke incidenta’

Matija Habljak/PIXSELL

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor gostovala je u emisiji N1 gdje je komentirala Šešeljevu provokaciju.

Intervju prenosimo u cijelosti:

Na društvenim mrežama ste odmah zatražili povratak delegacije iz Beograda?

“One informacije koje su bile dostupne u tom trenutku, bile su dovoljan povod da se prekine posjet. To je provokacija za koju ja ne mogu, a ne sumnjati da službene vlasti Srbije nisu očekivale barem u naznakama. Šešelj je član Skupštine i to je govorilo da se može očekivati provokacija. To je trebalo spriječiti, očito nisu poduzete sve mjere da se to spriječi. Vučić jučer govori načelno i relativizira događaj te ne spominje ime osuđenog ratnog zločinca i izmišlja događaje koji se nisu dogodili u Hrvatskoj tijekom njegova posjeta Hrvatskoj, odnosno izmišlja paljenje zastave. Šešelj i dalje čini ono zbog čega je i osuđen na Haškom sudu, odnosno djeluje kao ratni huškač”.

Je li hrvatska delegacija trebala reagirati kako je reagirala nakon incidenta?



“Hrvatska delegacija je morala predvidjeti i pripremiti se na ovakvu vrstu provokacije. Možda se nisu pripremili kako bi se očekivalo. Možda je tamo trebalo održati konferenciju za medije i reći sve o ratu i agresiji na Hrvatsku i reći da takav pristup dužnosnika, što Šešelj je, nije prihvatljiv i zatvoriti pitanje mogućnosti da on tu sudjeluje. Činjenica da srpska veleposlanica u Zagrebu nije htjela primiti notu govori o tome kakav je stav službene politike u Beogradu. Ne slažem se s navodom Grabar-Kitarović da su se poboljšali odnosi u zadnjim mjesecima”.

Kako komentirate činjenicu da nismo vidjeli fotografiju ili snimku događaja, nego se sve temelji na Šešeljevom priopćenju?

“Neobično je da nema ni jedne fotografije ili snimke. Sigurno na ulazu u Skupštinu postoje nadzorne kamere i službe koje moraju reagirati u takvim slučajevima. Sigurno je još uvijek svaki dolazak hrvatskih dužnosnika u Srbiju svojevrstan događaj visokog rizika”.

Sablasna teorija koju Vlada krije: Vojo je opet u službi HDZ-a! Imamo detalje

Facebook Comments

Loading...
DIJELI