Nepromišljenom rečenicom Predsjednica uvrijedila branitelje i udovice hrvatskih branitelja

Goran Stanzl/PIXSELL

Dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb, na poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, bio je povod da se nekoliko stotina udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, branitelja i članova HVIDR-e okupi na Trgu bana Josipa Jelačića u znak protesta radi toga događaja.

Poruka koja je putem transparenta odaslana jest da Srbija mora odgovarati za genocid u Hrvatskoj i platiti ratnu odštetu. Jedan od organizatora prosvjeda bio je i general Željko Sačić, a još je u petak predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Rozalija Bartolić kazala kako će ovim činom udovice i branitelji iskazati nezadovoljstvo Vučićevim dolaskom, jer smatraju da Hrvatska u njemu nema iskrenog i odgovornog suradnika, s kojim bi bilo moguće rješavanje brojnih problema između dviju država. Prosvjed koji se održao na dan Vučićevog dolaska nije promaknuo ni njemu samome te ga je kratko prokomentirao.

”Vidim da su me nazivali četnikom-početnikom, ali htio bih svima u Hrvatskoj poručiti da ja nisam nikakav četnik, niti je to bio bilo tko u mojoj obitelji. Prosvjedi su normalna stvar u demokratskim državama i ja se nisam nešto pretjerano uzrujao zbog ovog ”, rekao je Vučić i dodao da postoji mjesta za poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj.

Na prosvjede se osvrnula i predsjednica Grabar-Kitarović. ”Prosvjedi su demokratsko pravo, ali govor mržnje ne podržavam. Ne smije se dozvoliti maloj grupi pojedinaca da utječu na ostale”, rekla je hrvatska predsjednica.

Što je točno u prosvjedu protiv Vučića bio govor mržnje i tko su male grupe pojedinaca koje utječu na ostale nije precizirala, no u svakom slučaju ove riječi mora da su joj se ‘omakle’, jer i ona sama vrlo dobro zna da iza male grupe prosvjednika stoje udovice hrvatskih branitelja, ali i sami hrvatski branitelji, zbog kojih je i došla na vlast.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI