Nikad nasmiješenija predsjednica odgovorila na poruku ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić

screenshot

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu boravi u Opatiji gdje se održava 26. savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista. Predsjednica je pokroviteljica savjetovanja o ekonomskoj politici Hrvatske, a održat će i predavanje na temu “Ključni izazovi i preduvjeti ekonomskog razvoja Hrvatske”.

Predsjednica je u Opatiji kratko odgovorila na poruku ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić koja je rekla da s Pantovčaka dolazi nervoza te da bi bilo dobro da predsjednica kaže što joj smeta.

Na upit našeg reportera o toj ministričinoj izjavi, dobro raspoložena predsjednica odgovorila je protupitanjem.

“Jel vam izgledam nervozno?”, odgovorila je predsjednica.

Podsjetimo, posljednjih dana došlo je do novog razilaženja predsjednice i Vlade zbog Marakeškog sporazuma, dokumenta o migracijama. Predsjednica je ranije izrazila slaganje sa sadržajem dokumenta najavivši odlazak u Marakeš, ali se predomislila.



Predsjednica je, također, poručila ministrici Pejčinović Burić da se zbroji i počne raditi svoj posao.

“Resorno ministarstvo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, ono je koordinator pregovora i nije odradilo svoju zadaću. Umjesto da objavljuju moju korespodenciju, imali su obvezu informirati građane o čemu je riječ, što se potpisuje odnosno ne potpisuje u Marakešu…”, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović i dodala da je Ministarstvo obaviješteno da ona neće ići u Marakeš.

Zbog pitanja o Marakeškom sporazumu Kolinda Grabar-Kitarović dovela je i našeg reprazlozima odustajanja od odlaska u Marakeš, a predsjednica je u jednom trenutku primila njegov mikrofon i privukla ga sebi. Predsjedničin potez izazvao je val reakcija, a sam Krešić kaže kako takvo što nikad nije doživio.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI