Lesandrić Ninčević odgovorila KBC-u Split: Ne može biti normalno da umiremo od boli

screenshot

''Nastojimo svaku neugodnost otkloniti i za svoj rad svakoga dana primamo mnogobrojne pohvale građana'', poručio je Meštrović  priopćenju.

Govoreći i optužbi Mostove saborske zastupnice Ivane Lesandrić Ninčević na rad KBC-a Split u aferi Kiretaža, ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović ustvrdio je kako svi djelatnici bolnice “savjesno i požrtvovno rade najbolje za svoje bolesnike i nastoje njihov boravak u bolnici učiniti što ugodnijim”.

”Nastojimo svaku neugodnost otkloniti i za svoj rad svakoga dana primamo mnogobrojne pohvale građana”, poručio je Meštrović  priopćenju.

Odgovor Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić nije trebalo dugo čekati. Ona je to učinila putem svog Facebook profila.

“A šta da više komentiram 🙁

Onda minjajte pravila u tom slučaju. Ne može bit normalno da umiremo od bolova, jednostavno ne može biti normalno! I to ne jedna, ne pet, ne deset nego na stotine žena!



A druga stvar ne može nitko tvrditi da su moje riječi neistinite kad mene nitko apsolutno ništa nije pitao. Valjda ja znam šta sam prošla i koliko je to boljelo! Kao i tisuće žena! Ne razumijem zašto se pokušava svaku ženu uvjerit da je ono što je doživjela neistina, umisto da se to jednostavno promini! Pa nismo lude, znamo šta smo prošle….tužno je ovo sve, bas sam razočarana i povrijeđena….

Inspekcija se ne moze vršiti bez osoba nad čijim predmetom se inspekcija radi (evo mene nitko nije pozvao na razgovor). Dakle, bitni su ljudi, pacijenti, živa bića, a ne pravila. Medicinska dokumentacija i medicinski bolni zahvat o kojemu tisuće žena pričaju nije ista stvar!

Žao mi je što nam svima skupa fokus nije na boljim uvjetima u zdravstvu, ali ja se svejedno nadam se da će glas tisuća žena tretman pacijentica ipak poboljšati. Jer, toliko je žena skupilo hrabrosti da javno progovori o svom traumatičnom iskustvu, samo zbog toga da u budućnosti više ni jedna žena ne mora proći kroz tu traumu.

Trebamo biti društvo u kojem se nepravilnosti neće prijavljivati anonimno, zbog straha od osude i u kojem će kritike biti poticaj da se sustav usavrši, a ne da se odbacuje, sankcionira ili na stup srama stavlja one koji ukažu na greške”, napisala je Ninčević Lesandrić na svom Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI