Nova anketa pokazala: Škori drastično pada potpora

YouTube

CroElectro za lipanj donosi rezultate istraživanja za predsjedničke izbore, ali i popis najpozitivnije i najnegativnije doživljenih ministara. Inače, riječ je o istraživanju provedenom u razdoblju od 7. do 17. lipnja na uzorku od 1041 ispitanika.

Da su predsjednički izbori iduće nedjelje, u drugom bi se krugu sučelili Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović. Predsjednica bi u drugi krug, prema ovoj anketi, ušla s 31,95 posto potpore,  a Milanović s 21,99 posto. Na trećoj je poziciji Miroslav Škoro sa 10,28 posto, što je pad od gotovo četiri posto u odnosu na prošlo istraživanje, kad mu je rejting bio 13,8 posto. Četvrtu poziciju i dalje drži Mislav Kolakušić s 10,18 posto. Slijedi Dalija Orešković sa skromnih 2,63 posto potpore, a zatim i Milan Bandić koji nema ni jedan posto potpore. Neodlučnih je 21,55 posto.

Kada je o ministrima riječ, najpozitivnijim ispitanici smatraju Olega Butkovića, ministar prometa koji uživa 6,15 posto potpore, nakon njega je na listi Tomislav Tolušić s 4,13 posto, a zatim, s 3,94 posto potpore, Zdravko Marić. Najnegativniji je ministar Marko Pavić, kojega je tako okarakteriziralo 10,95 posto ispitanika, a nakon njega, s 10,28 posto, Blaženka Divjak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI