NOVA PROVOKACIJA: Dačić napao Kolindu Grabar Kitarović zbog Vučića

screenshot

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić komenitarao je odgovor predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović na govor Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici te joj poručio da ”prvo vrati Srbe u Knin, a onda priča o srpskom predsjedniku”, prenosi B92.

Podsjećamo, Aleksandar Vučić izjavio je kako se danas u Kninu vijori šahovnica koje tamo nikad nije bilo, što je izazvalo šok u cijeloj regiji.

Kitarović prvo neka odgovori na pitanje kako Hrvati čine većinu u Kninu, kada je po popisu iz 1991. godine tamo živjelo 37.888 Srba i samo 3.886 Hrvata. Poslije zločinačke akcije Oluja, tamo živi 11.612 Hrvata i samo 3.555 Srba”, rekao je Dačić.

Što je to ako nije etničko čišćenje?”, komentirao je Dačić.

Hrvatska ne može razumijeti politiku Aleksandra Vučića koja poziva na mir, jer je to zemlja koja se ponosi protjerivanjem 250.000 svojih državljana’, kometirao je i srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin.



Hrvatska ne može sakriti svoje komplekse, dodao je. Kako je naveo, na dan Vučićevog govora u Kosovskoj Mitrovici ‘Hrvatska je službeno u društvu Mirka Norca, zločinca osuđenog za ubojstvo nenaoružanih srpskih seljaka, slavila godišnjicu Medačkog džepa, kada je ubijeno blizu 100 srpskih civila.’

Oni koji se ne mogu odreći ustaštva ne bi smjeli govoriti o europskim vrijednostima, kaže Vulin, te zaključuje ‘da nasljednicima ustaša vrijednosti antifašizma ne mogu pripadati. ‘Hrvatska politika kao uvredu prima svakog Srbina koji ima hrabrosti govoriti istinu, a kada je taj Srbin Aleksandar Vučić onda ne može sakriti duboke komplekse. Kada vidimo histeriju sa kojom hrvatsko rukovodstvo napada Vučića znamo da je na dobrom putu’, poručio je Vulin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI