NOVA ŠEŠELJEVA IDEJA: ‘Neka Rusija uspostavi vojne baze u Srbiji, dobili bi sigurno nešto i besplatno’

Srdjan Ilic/PIXSELL

"Bilo bi dobro da Rusija uspostavi baze u Srbiji s radarskim sustavima i sustavima (protuzračne obrane) S-300 i S-400, jer će tako smanjiti i naše troškove opremanja vojske", rekao je Šešelj za RTS

Kandidat SRS za predsjednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je da bi kao predsjednik države pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji.

Na Radio-televiziji Srbije (RTS) vođa radikala istaknuo je da bi s funkcije predsjednika države pokušao uvjeriti vladu da Srbija treba pristupiti Organizaciji Ugovora o kolektivnoj sigurnosti (ODKB) čije su članice, pored Rusije, i Bjelorusija, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan i Jermenija.

“Po mojim saznanjima, Rusija je vrlo zainteresirana za naše članstvo u ODKB. Bilo bi dobro da Rusija uspostavi baze u Srbiji s radarskim sustavima i sustavima (protuzračne obrane) S-300 i S-400, jer će tako smanjiti i naše troškove opremanja vojske, a mnogo toga bismo dobili i besplatno pa bi onda mogli podignuti životni standard vojnika i oficira”, kazao je Šešelj za RTS, pišu srpski mediji.

Aktualni režim u Srbiji, smatra Šešelj, nije “antiruski”, a Moskva ne smije kvariti odnose s premijerom Aleksandrom Vučićem, ako on ima šanse za pobjedu na predstojećim predsjedničkim izborima.

Govoreći o protukandidatima na izborima 2. travnja, Šešelj je rekao da su mu Vuk Jeremić i Saša Janković “najveći rivali u prvom krugu”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI