Nove skandalozne provokacije iz Srbije: Haag Šešelju duguje tri godine života

twitter

U intervjuu za radio ‘Deutsche Welle’ premijerka Srbije Ana Brnabić je s voditeljem razgovarala o ulasku svoje zemlje u EU.

Voditelj je inzistirao da ona kaže da je uvjet za ulazak u EU priznanje Kosova, a zatim je Brnabić kazala i kako u Srebrenici nije bilo genocida.

“Za Srbiju se genocid u Srebrenici nije dogodio. Odgovoran čovjek za taj užasan ratni zločin je izručen Haagu i Srbija je napravila sve što je bilo do nje “, rekla je Brnabić.

Novinar ju je na to pitao želi li to Srbija prekrojiti povijest.

“Mi samo kažemo ono što su činjenice za nas i dala sam Vam odgovor i ponovit ću – u Srebrenici nije bio genocid. Također, Vi promatrate Srbiju kao da je ona neki izolirani sistem. Pogledajte kako zemlje u regiji tretiraju ratne zločince… “, istaknula je Brnabić.



Dodala je i da nije korektno da novinar omalovažava uspjehe koje je Srbija postigla i da donosi proizvoljne ocjene i poručila:

“Ponosna sam na to kako se Srbija suočava sa svojom prošlošću”, prenosi Avaz.ba.

Branila Šešelja

Brnabić je u intervjuu iznerviralo i pitanje o ratnim zločincima te je branila  ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Voditelj je srpsku premijerku, naime, pitao je li joj u redu da su ratni zločinci rehabilitirani u javnom životu Srbije.

“Ti ljudi su… Što vi hoćete da uradim s njima? Ako su osuđeni, izdržali kazne i pušteni… Hoćete da ih zatočimo negdje u Srbiji tako da im nitko više ne vidi lice?”, rekla je Brnabić.

“Hoćete li vi da sjede u parlamentu kao Vojislav Šešelj? Čovjek koji kaže da je ponosan na sve ratne zločine koji su mu pripisani”, replicirao je voditelj.

“Želim vas podsjetiti, pošto pričamo o vladavini prava, da se Vojislav Šešelj dobrovoljno predao Tribunalu u Hagu. Suđenje je trajalo trinaest godina – je li to ono što zovete vladavinom prava? Onda je oslobođen i vratio se u Srbiju, a onda…”, rekla je premijerka Srbije da bi joj voditelj napomenuo da je ta presuda preinačena.

“Preinačena je. Ali trinaest godina suđenja…”, kazala je Brnabić i dodala: “Dakle duguju mu najmanje tri godine života.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI