Novi šok u Velikoj Britaniji: Počinje kampanja koja bi mogla zaustaviti Brexit

screenshot

Britanska pro-EU organizacija Best for Britain pokrenula je u srijedu kampanju nacionalnog oglašavanja u Velikoj Britaniji s ciljem organiziranja drugog referenduma o Brexitu

Ta kampanja predviđa raspoređivanje plakata na ulicama, ali i poruke u novinama i na internetu usmjerene i pobornicima i protivnicima Brexita.

Plakati su izvješeni ovog tjedna u Londonu, Birminghamu, Manchesteru i Liverpoolu. “Kada ćemo znati za što smo glasali? Svi zaslužujemo imati zadnju riječ u sporazumu o Brexitu”, piše na plakatima.

Poruke će također biti objavljene u dnevnim listovima The Evening Standard i The Guardian.

Kampanja je usmjerena na uključivanje javnosti u kampanju poziva na novo glasanje o Brexitu”, navodi Best for Britain u priopćenju.

Birači su “duboko i sve frustriraniji jer ne znaju što znači Brexit”, objašnjava Mark Malloch-Brown, predsjednik skupine koja je dobila najmanje 400.000 funti od američkog milijardera Georgea Sorosa.



Nekoliko pro-EU incijativa je nastalo nedavno u Velikoj Briatniji nakon neizvjesnosti Brexita kako bi se pokušalo promijeniti proces izlaska iz europskog bloka, previđenog za 29. ožujka 2019.

Od početka veljače pokreti protiv Brexita su pokrenuli zajedničku platformu, Grassroots Coordinating Group (GCG) kako bi koordinirali napore i utjecali na pregovore s Bruxellesom, ili pokušali postići novo glasanje.

Anderew Adonis, laburtsički član Doma lordova je pokrenuo vlastitu kampanju uz skupinu mladih koji žele demokratski zaustaviti Brexit, “Our Future, Our Choice”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI