NOVI ŠOK ZA GRAĐANE: Ministarstvo poljoprivrede povlači sedam proizvoda smrznutog povrća mađarskog proizvođača

0
286
plodine

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je obavijestilo potrošače o povlačenju i opozivu sedam proizvoda smrznutog povrća mađarskog proizvođača Greenyard Frozen Hungary Kft. koje na tržište stavlja Plodine Frizo: grašak-mrkva, povrće za francusku salatu, carska mješavina, špinat, mahuna žuta, mahuna zelena i grašak, sve od 400 grama, radi mjera predostrožnosti zbog postojanja sumnje o mogućem mikrobiološkom odstupanju vezano za bakteriju Listeria monocytogenes.

Proizvodi se povlače radi mjera predostrožnosti zbog obavijesti mađarskog proizvođača Greenyard Frozen Hungary Kft., radi postojanja sumnje o mogućem mikrobiološkom odstupanju vezano za bakteriju Listeria monocytogenes, u skladu s člankom 14. Uredbe Europskog Parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane’, stoji u priopćenju.

Loading...

Bakterija Listeria monocytogenes patogeni mikroorganizam koji se prenosi hranom. Posebno su izloženi oboljenju stariji ljudi, trudnice, novorođenčad i odrasle osobe slabijeg imuniteta. Može se naći u hrani koja nije termički obrađena ili koja je kontaminirana iz okoliša. Preporuča se hranu dobro termički obraditi ili oprati prije konzumacije.

Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su na službenim stranicama Plodina