Novinar napravio popis 53 osobe koje krivi za Davidovu smrt: ‘Sve navedene tretiram kao suučesnike u zataškavanju ubojstva

Slobodan Vasković, novinar Buke, je na svom blogu objavio imena dijela pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pravosudnih institucija, te djelatnika brojnih drugih institucija koje krivi za smrt Davida Dragičevića.

Vasković kaže da spisak od 53 osobe nije konačan. Neke od osoba su, kaže Vasković, direktno umiješane u prebijanje Dragičevića kao i za prikrivanje detalja o njegovoj smrti.

“Do konačnog objavljivanja spiska imena osoba koja su direktno sudjelovala u naručivanju likvidacije, otmici, prebijanju i ubojstvu Davida Dragičevića, sve navedene tretiram kao suučesnike u zataškavanju ubojstva”, piše ovaj novinar.

Među brojnim imenima koje smatra odgovornim su Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a, Darko Ćulum, direktor Policije RS. Iz pravosudnih institucija navedeni su i Mahmut Švraka, republički tužitelj, Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog tužitelja i mnogi drugi.

Podsjetimo, smrt Davida Dragičevića, mladića iz Banje Luke koji je pronađen mrtav 24. ožujka na ušću rječice Crkvine u Vrbas u tom gradu, okvalificirana je kao ubojstvo odlukom koju je donijelo okružno tužiteljstvo, potvrđeno je, no ta činjenica nije bila dovoljan razlog kako bi vladajuća većina u parlamentu Republike Srpske podržala zaključke posebnog parlamentarnog istražnog povjerenstva koji su ukazali na tu činjenicu i stoga zatražili odgovornost policije za koju se pretpostavlja da je pokušala zataškati cijeli slučaj.



Popis kojeg navodi novinar na svojem blogu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI