Novo ‘šamaranje’ Plenkovića i Kolinde: Sad mu je prekipjelo

foto: Ured predsjednice

Premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović očigledno nemaju namjeru postići civiliziranu komunikaciju te zakopati ratne sjekire, jer sukob između ovoga dvojca svakoga je dana sve dublji i sve izraženiji, a po svemu sudeći radi se o srazu dviju snažnih taština, koje se ne uspijevaju pronaći na jednoj dodirnoj točki, koja bi pak trebala označiti bitku za dobrobit hrvatskog naroda, premda će svatko od njih reći kako im je baš to u cilju.

Nakon što je predsjednica, ignorirana od strane premijera i ostatka Vlade predstavila demografske mjere, što je izazvalo pomutnju u Plenkovićevim redovima sada je odlučila otići korak dalje te je priznala koje su uistinu njene realne želje i ambicije. Sukladno tome, iz Bruxellesa je poručila kako i ona želi predsjedati Europskom unijom kada na Hrvatsku dođe red jer ona, kako se čini, vjeruje da to nije samo premijerovo pravo.

Iz hrvatskog ustava proizlazi da Hrvatsku u Europskom vijeću predstavljaju predsjednik Republike i Vlada RH”, navela je predsjednica, a na premijerov odgovor nije trebalo čekati dugo. Bez uvijanja i prilično odrješito poslao je iz Virovitice, gdje se održavao Klub zastupnika HDZ-a, predsjednici poruku kako je običaj da zemlju predstavlja predsjednik Vlade.

Tako će i biti za vrijeme našeg presjedanja 2020.”, precizirao je Plenković dajući naslutiti kako predsjednici u ovom slučaju neće dati prostora za sudjelovanje u ovom po nju važnom zadatku. Ovim riječima predsjednik Vlade mora da je pokušao spustiti predsjednici s kojom se govorima šamarao i tijekom druženja s hrvatskim gospodarstvenicima. Sukobi između premijera i predsjednice traju više od pola godine, a sve situacije u kojima se nisu uspjeli sporazumjeti sve je teže pobrojati.

No, ono što svakako zabrinjava jest činjenica da su oni sve dalje od pomirbe i to do te mjere da više ne kontaktiraju čak niti putem telefona. U skladu s time, nije nemoguće da se obistini i ona teza koja se unazad nekoliko mjeseci provlači hrvatskim javnim prostorom, a u kojoj se aludira na to da Plenković na narednim predsjedničkim izborima neće podržati Grabar-Kitarović te da njegov HDZ u toj nadasve neizvjesnoj bitci neće stajati iza nje, koja je iz ove stranke stasala u predsjednicu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI