NOVOSTI U IGRAMA NA SREĆU: Evo tko više neće moći ostvariti dobit

Pixabay/Ilustracija

Hrvatska udruga za igre na sreću (HUZIS) pozdravlja najavu donošenja Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona, a kojim će se spriječiti rad ilegalnih stranih online kladionica.

„Godinama smo upozoravali na pojavnost ilegalnih stranih online kladionica i štetu koju njihovo nezakonito djelovanje uzrokuje državnom proračunu i nama kao priređivačima igara na sreću. Drago nam je da su ministar Zdravko Marić, Ministarstvo financija i Porezna uprava prepoznali važnost rješavanja ovog problema te u skladu s praksom razvijenih zemalja Europske unije nedozvoljeno obavljanje gospodarske djelatnosti putem interneta uvrstili u Zakon o izmjenama i dopunama Općeg poreznog zakona i pripadajući Pravilnik o provedbi navedenog Zakona. Izuzev direktne dobiti za građane, koja se može usmjeriti na potporu zdravstvenog i sportskog sektora, ovime se sprječavaju i ilegalne aktivnosti poput pranja novca”, izjavila je Matea Mateković, predstavnica Hrvatske udruge za igre na sreću.

Mateković je podsjetila i na činjenicu kako će ova direktiva sigurno utjecati na smanjenje maloljetničkog klađenja.

„Ilegalnim stranim online kladionicama vrlo je jednostavno pristupiti, postupak registracije jednak je otvaranju profila na društvenim mrežama. Drugim riječima, nema nikakve relevantne provjere stvarne dobi igrača. To je također jedan od ključnih razloga, osim već spomenutog pranja novca, zašto su zemlje u našem okruženju zabranile rad ilegalnih stranih online kladionica. Imajući na umu sve navedeno, podržavamo daljnji rad Porezne uprave i apeliramo na što skoriju implementaciju Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona.“, zaključila je Mateković.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI