Objavljeni novi mailovi: Grupa Borg namjerno se oglušila na kritike ustavnog stručnjaka

YouTube

Profesor Petar Miladin istaknuo je da je Lex Agrokor protuustavan "po više pitanja"

Nova e-mail prijepiska bivše ministrice Martine Dalić i tzv. Grupe Borg objavljeni su u utorak uvečer u hrvatskim medijima. Mailovi pokazuju da se grupa oglušila na većinu primjedbi pravnih stručnjaka.

Naime, tvorci tzv. Lex Agrokor zanemarili su primjedbe profesora Miladina s Pravnog fakulteta. Jedna od glavnih primjedbi bila je inzistiranje na tome da povjerenik bude netko od njih, a ne netko s liste stečajnih upravitelja, a druga je izbor stalnog vjerovničkog vijeća oko kojeg se i danas lome koplja.

Nacrt Zakona i nadalje odstupa od ključnih postavki talijanskog zakonodavnog uzora – i nema nikakav poredbenopravni uzor koji je izdržao test vremena i sudskih provjera – ponovno stoga Nacrtom Zakona izmišljamo samo nama svojstven pravni put i upuštamo se u eksperimentiranje s nesagledivim štetnim posljedicama, a o kojem se pravna struka nije ozbiljno očitovala”, napisao je profesor Petar Miladin s Pravnog fakulteta svega dva dana prije nego što će se na vladi usvojiti Lex Agrokor.

Međutim, skupina Borg oglušila se na te primjedbe, inzistirajući da povjerenik za Agrokor mora biti netko od njih, a ne netko s liste tečajnih upravitelja.

Miladin je istaknuo i sam da je Lex Agrokor protuustavan “po više pitanja” te se izričito ogradio od pripisivanja mu bilo kakvog autorstva oko lex Agrokora, te je opovrgnuo sve moguće interpretacije sa strane skupine Borg u tom smislu. “Republika Hrvatska izlaže se donošenjem ovog Zakona nesagledivim štetnim posljedicama u odnosu na vjerovnike kvalificiranog dužnika, ali i prema dioničarima kvalificiranog dužnika”, naglasio je na kraju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI