OBRAT U SLUČAJU KINA EUROPA: Sud odlučio da ostaje raditi

screenshot

U petak poslijepodne iz Kina Europa su objavili kako je Trgovački sud upravo donio privremenu mjeru prema kojoj zasad ne trebaju izaći iz kina. 

U slučaju Kina Europa dogodio se veliki obrat. Naime, vladajuća garnitura Kina je s prvim danom lipnja  trebala iseliti ze prepustiti ključeve Gradu Zagreba.

Ta je odluka Grada da 1.6. preuzmu prostor Kina Europa izazvala pobunu ljudi koji su dosad vodili kino predvođeni Borisom T. Matićem, zbog čega je održan i prosvjed ispred Kina Europa. Iz Grada su, s druge strane, tvrdili da žele renovirati prostor te da će, suprotno nekim najavama, Kino Europa ostati kino.

U petak poslijepodne iz Kina Europa su objavili kako je Trgovački sud upravo donio privremenu mjeru prema kojoj zasad ne trebaju izaći iz kina.

“VAŽNO! Trgovački sud je upravo donio privremenu mjeru prema kojoj zasad ne trebamo izaći iz kina. Sretan vam Dan grada Zagreba! Javljamo daljnji razvoj situacije!”, napisali su iz Kina Europa na Facebooku uz fotografiju rješenje Trgovačkog suda.



U kasnim popodnevnim satima iz Kina Europa su se oglasili i priopćenjem.

Kino Europa: Nismo dužni napustiti prostor, nadamo se dijalogu s Gradom

“Trgovački sud u Zagrebu donio je privremenu mjeru prema kojoj se Umjetničkoj organizaciji Zagreb Film Festival dozvoljava da do daljnjega ostane u prostoru kina Europa.

Podsjetimo, UO ZFF podigao je tužbu protiv Grada Zagreba radi davanja pisane ponude za sklapanje novog ugovora o zakupu, nakon što su višetjedni pokušaji stupanja u kontakt s predstavnicima grada završili neuspjehom.

Tužba se temelji na zakonskoj odredbi prema kojoj Zakupodavac ima obvezu dati ponudu za sklapanje novog ugovora postojećem Zakupniku, ukoliko je isti ispunjavao svoje obveze u razdoblju upravljanja prostorom, što UO ZFF vjeruje da je više puta dokazao. Jedan od argumenata navedenih u tužbi bili su i rezultati Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba, u sklopu kojih su redovnom programu kina Europa odobrena sredstva za cijelu 2019. godinu.

Dan nakon što je održana posljednja projekcija u kinu, netom prije završenja selidbe iz prostora, Trgovački sud u Zagrebu donio je privremenu mjeru prema kojoj UO ZFF nije dužan napustiti prostor kina do pravomoćnog okončanja parničkog postupka ili drugačije odluke suda.

UO ZFF se i dalje nada da će u narednom periodu uspjeti uspostaviti dijalog s gradom i pronaći rješenje koje će biti zadovoljavajuće za obje strane, a ponajviše za građane grada Zagreba i publiku kina Europa.

O nastavku rada kina obavijestit ćemo uskoro”, priopćili su iz Kina Europa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI