Odgoda posjeta Grabar-Kitarović razotkrila planirani atentat?!

Petar Glebov/PIXSELL

Bosanskohercegovački medij kojeg je osnovao utjecajni političar i poduzetnik Fahrudin Radončić, Dnevni avaz, objavio je tekst u kojem navodi kako je odgoda posjeta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, navodno, razotkrila veliku zavjeru, planirani atentat na predsjednika stranke SBB-a (Savez za bolju budućnost BiH), tj. na dotičnog g. Radončića.

Avaz piše kako se na njega već duže priprema atentat te da je otkrivanje zavjere navodno započelo podizanjem sigurnosnih mjera i provjera u svrhu dolaska hrvatske predsjednice u Sarajevo.

“Prema navodima jedne obavještajne informacije, Radončićeva likvidacija trebala je vjerojatno biti izvršena tijekom siječnja ove godine, piše Dnevni avaz te dodaje: ‘Tog dana u službeni posjet BiH trebala je doputovati predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Posjet je naprasno odgođen. BiH delegacija s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadakom na čelu uzaludno je čekala na aerodromu visoku gošću. Ispostavilo se da su hrvatske službe došle do informacije da ‘predsjednik’ treba biti ubijen”, piše Avaz.

Podsjetimo, osim što je bez objašnjenja odgođen Kolindin dolazak u Sarajevo, posjet hrvatske predsjednice BiH obilježilo je još nekoliko neočekivanih promjena. Naime, Grabar-Kitarović je otkazala posjet Bosanskoj Posavini, međutim, nenadano je dan poslije ipak svratila u Derventu, a i nenajavljeno je svratila u Ahmiće. Avaz također navodi kako je ‘prema operativnim podacima MUP-a TK, koje su trebale ostati skrivene od javnosti, Damir Mehić 17. siječnja je prelazio granicu na prijelazu Uvac i otvara se pitanje da li je on trebao izvršiti atentat na predsjednika’. Dan ranije u Kosovskoj Mitrovici ispred svojeg ureda je ubijen političar Oliver Ivanović.

Mehić su uhitili pripadnici Antiteroristički jedinice MUP-a RS u suradnji s pripadnicima FMUP-a u apartmanu hotela Vučko na Jahorini, piše Avaz, prenose vijesti.hr.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI