ODZVONILO ZIMI? Ovoga će se tjedna Hrvatska – odlediti!

Sanjin Strukic/PIXSELL

Od sredine tjedna temperatura će u unutrašnjosti porasti iznad 10 Celzijevih stupnjeva

U ponedjeljak dosta oblaka, mjestimice i magla. Tijekom dana su moguća sunčana razdoblja, ali se niska naoblaka mjestimice može zadržati i cijeli dan. Vjetar će biti slab. Jutarnja temperatura kretat će se od -8 do -3,  a najviša dnevna temperatura bit će većinom između -5 i 2 Celzijeva stupnja.

Na Jadranu će u ponedjeljak ponegdje ostati oblačno. Ujutro je u nekim kotlinama zaobalja moguća magla. Vjetar slab, različitih smjerova, na otvorenom moru još u početku slabo do umjereno jugo.

Pretežno sunčano i još malo toplije bit će na početku novog tjedna. Naime, prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, od sredine tjedna temperatura će u unutrašnjosti porasti iznad 10 Celzijevih stupnjeva.

Nakon minusa i kiše na početku tjedna, u srijedu u Zagrebu očekuje dnevna maksimalna temperatura od 11 stupnjeva, dok će u noći još biti blagi minus, ali dan kasnije i noć će biti u plusu, a dnevna temperatura porast će do 12 stupnjeva, a u subotu i do 15 stupnjeva.

Slična prognoza i slične temperature očekuju se i na istoku zemlje. U Osijeku će u subotu temperatura dostići 14 stupnjeva. U Gospiću najviše 11 stupnjeva.



Slične će biti temperature i u ostalim dijelovima Hrvatske, no na moru će i noći biti dosta toplije nego u unutrašnjosti zemlje, od tri do šest stupnjeva, ali se ondje očekuje i više kiše tijekom tjedna.

U Splitu i Zadru će temperatura danju rasti do 13 stupnjeva, u Dubrovniku do 12, a u Šibeniku i do 15 stupnjeva. Na sjeveru Jadrana temperature će biti do 12 Celzijevih stupnjeva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI