OGLASIO SE I PROZVANI POSLODAVAC: ‘Svi naši menadžeri i direktori proizašli su upravo iz tog pripravničkog programa’

wikimedia

Djevojka se prijavila za posao pripravnika koji je završio ekonomski ili hotelijerski fakultet, a ponuđeno radno mjesto, tvrdi ona, bilo je da za početak preko ljeta poslužuje kavu u lobby-ju i lašti i servira posuđe.

Nakon što je danas u javnosti odjeknula priča o mladoj ekonomistici koja je na razgovoru za posao u jednom poznatom hotelskom resortu doživjela, kako tvrdi, neugodno iznenađenje i poniženje, o svemu se za naš portal oglasio i prozvani poslodavac.

Djevojka se, naime, prijavila za posao pripravnika koji je završio ekonomski ili hotelijerski fakultet, a ponuđeno radno mjesto, tvrdi ona, bilo je da za početak  preko ljeta poslužuje kavu u lobby-ju i lašti i servira posuđe.

Poznati hotelski rezort u svom očitovanju o ovom slučaju navodi da njihovi pripravnici prolaze sve odjele unutar tvrtke kako bi se upoznali s načinom njezina funkcioniranja. Pa tako ističu da su svi njihovi  menadžeri, direktori hotela, direktori prodaje, računovodstva, nabave i ostali viši rukovodeći kadar proizašli upravo iz tog pripravničkog programa.

Njihov odgovor u nastavku prenosimo u cijelosti:

Solaris već godinama organizira i provodi program pripravničkog staža u hotelijerstvu. U sklopu tog programa, koji traje 12 mjeseci, točno je naznačeno koje sve odjele unutar tvrtke Solaris pripravnik treba proći kroz redovni pripravnički staž. S navedenim programom kandidati se upoznaju tijekom selekcijskih razgovora.



U sklopu programa pripravničkog staža, pripravnici prolaze sve odjele unutar tvrtke kako bi se upoznali s načinom njezina funkcioniranja, ljudima koji tamo rade i na taj način pripremili za menadžersku poziciju. Pripravnici tako prolaze administrativne odjele poput prodaje, nabave i kontrolinga, ali i odjel operacija koji obuhvaća pružanje usluge u hotelijerstvu, što je naš osnovni posao. Smatramo da je to najbolji način pripreme budućih menadžera, s obzirom da se radi o kompleksnom sustavu u kojemu je tijekom sezone zaposleno više od tisuću ljudi. Želimo naglasiti kako su gotovo svi naši menadžeri, direktori hotela, direktori prodaje, računovodstva, nabave i ostali viši rukovodeći kadar proizašli upravo iz tog pripravničkog programa. Također, ističemo da nikada ne bismo tražili, niti tražimo kadar s ekonomskog fakulteta da obavlja poslove za koje su prekvalificirani i koje ne poznaju. Naš cilj je imati zadovoljne zaposlenike jer jedino na taj način možemo osigurati i zadovoljstvo naših gostiju. U natječaju koji spominjete ne navodimo da osiguravamo smještaj, budući da trenutačno nemamo raspoloživog smještaja.

Iz tog razloga ne razumijemo zbog čega je kandidatkinja shvatila da nudimo smještaj. U nastavku je link za natječaj https://www.moj-posao.net/Posao/325646/Pripravnikmz/Expired/ Bilo kakav oblik ponižavanja oštro opovrgavamo jer sve razgovore obavljamo profesionalno te smo vrlo svjesni važnosti djelatnika, pogotovo u uslužnim djelatnostima poput naše. Tijekom selekcijskog postupka kandidatima iz udaljenijih mjesta nudimo mogućnost obavljanja razgovora putem Skypea, upravo kako oni ne bi imali dodatne troškove vezane uz natječaj. Međutim, ukoliko kandidat inzistira, dogovaramo razgovor u Solarisu. Žao nam je ukoliko je došlo do nesporazuma, ali iz tog razloga i postoje selekcijski postupci, kako bi se potencijalni zaposlenik i poslodavac upoznali te sagledali mogućnosti suradnje

Facebook Comments

Loading...
DIJELI