OLUJA PRIJE OLUJE! MARAS: ‘Od naše ideje o proslavi u Kninu ne odstupamo ni milimetar!’

Wikipedija

Resori koje vode ministri Krstičević, Medved i Božinović, ove su godine proslavu obilježavanja VRO Oluja u Kninu zamislili nešto drugačije.

Naime, Vlada želi službeni dio proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza održati na platou kninske tvrđave, a ne na središnjem Trgu u Kninu kako je to bilo do sada.

Branitelji ne vjeruju u navedeni razlog

“Ta lokacija odabrana je zbog simbolike i važnosti mjesta na kojem je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman podigao zastavu u oslobođenom Kninu”, obrazloženje je vlasti, no hrvatski branitelji smatraju kako su razlozi dublji i s malo manje dobrim namjerama.

“Izbjegavanjem glavnog gradskog trga na koji stane neusporedivo veći broj ljudi i odabirom stroge kontrolirane sredine žele se izbjeći zvižduci i neugodnosti”, tvrdi se iz redova čak 50 braniteljskih udruga koje su ovom odlukom dovedene na gotov čin.



Na sastanku u Ministarstvu branitelja doznali su kako nisu pozvani u vezi konzultacije, već kako bi bili obaviješteni da su pozivnice za Tvrđavu već odaslane. Upravo zbog toga, danas poslije podne održat će se hitan sastanak s navedenim ministrima i to na zahtjev braniteljskih udruga koje se s ovom odlukom ne mire.

Branitelji pritišću i kažu – ne odustajemo

Jedan od onih koji će nazočiti sastanku je Zoran Maraspredsjednik Udruge Specijalne policije koji je za naš portal izjavio:

“Od zahtjeva za promjenom lokacije ne odustajemo niti milimetra. Zaista ne znam na koji je način razmišljalo radno tijelo koje je donijelo odluku o usponu na Tvrđavu i je li itko imao na umu premali prostor nedostupan invalidima?”, kazao je Maras koji u očekivanju sastanka nije sasvim siguran u ishod. Kaže da nije sasvim siguran ni tko je i zbog čega donio ovu odluku.

Kako će se situacija odvijati te hoće li Vlada promijeniti mišljenje o mjestu dočeka, doznat će se nakon sastanka s braniteljima. Obzirom da su pozivnice već odaslane, teško je u to povjerovati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI