‘Oluju nazvao zločinom, kontrira branitelje i stoji iza Vučića’

Screenshot

Da je Pupovac u Hrvatskoj medijska zvijezda opće je poznata stvar, no nakon press konferencije i gostovanja u Nu2 Aleksandra Stankovića postao je viralan i u Srbiji. I to da na ultradesnim portalima poput Informera – kojemu su svi Hrvati ‘ustaše’ i svi Albanci ‘Šiptari’.

Pupovca glorificiraju jer je ‘Oluju prozvao egzodusom i stradanjem više od 250.000 Srba’, a pozdravljaju ga i zbog odgovora braniteljima u kojem je branio svoj odlazak u Bačku Palanku i podršku Vučiću koju mu brojni hrvatski mediji i političari zamjeraju. Sviđa im se i to što smatra da se od ‘zločina u Oluji ne može pobjeći’ i što svaki puta odbija pričati o ranijim akcijama srpske vojske, pošto to nije u istom kontekstu.

Skandalozan je doduše zaključak novinara Informera u kojem navodi: “Očigledno je Milorad Pupovac kriv što je živ i što je Srbin u Hrvatskoj. Zato i smeta braniteljima. Sve što su oni radili bilo je u cilju istrebljenja Srba.” Za kraj opet otkrivaju da je u Hrvatskoj u toku ‘ustašizacija društva’, što ipak nije potkrijepljeno nijednim dokazom izuzev interpretacija ljudi poput Pupovca, koji su očigledno u sukobu interesa. U priču se uključio i stanoviti Miodrag Linta, predsjednik ‘Saveza Srba iz regiona’ koji se okomio i na sam rat. “Domovinski rat je agresorski i osvajački rat, kojem je cilj bio stvaranje etnički čiste države i proterivanje srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjišta u Krajini.” Ni riječi o ratu u Slavoniji, periodu od 91′ do 95′, ranijem etničkom čišćenju u tzv. SAO Krajini itd. Ovakav novinarski diskurs Pupovcu očito i odgovara, s obzirom na raniju praksu ograđivanja od tekstova njemu nepoćudnih medija u Hrvatskoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI