Ono što je rekao Milanović iznenadit će sve

1
484
screenshot

O politici i političkim temama nije želio previše pričati jer je kako kaže ljeto i treba razgovarati o laganijim temama.

Bivši premijer i predsjednički kandidat Zoran Milanović sinoć se pojavio u Motovunu prije početka tamošnjeg tradiocionalnoga filmskog festivala.

”Lijepo mi je tu, a opet rijetko dolazim. Zadnji put sam bio 2007. Nije me trebalo dugo nagovarati. Naravno da je to neizbježno i da je dio kampanje”, kazao je Milanović za RTL.

O politici i političkim temama nije želio previše pričati jer je kako kaže ljeto i treba razgovarati o laganijim temama.

”Ne želim ljude istraumatizirati kampanjom, ljeto je. Ja sam notorno poznat po nekim stvarima i ozloglašen u nekim stvarima, mijenjati se hoću – u nekim stvarima. Malo, ali to sam ja. Imam 52 godine, imam ogromno iskustvo u državnim stvarima”, rekao je.

Ali se zato vrlo rado osvrnuo na filmske teme. Nedavno je u Puli održana premijera filma “General” o životu generala Ante Gotovine. Milanović ga još nije imao priliku pogledati pa stoga nije mogao dati svoj sud.

”To je kao da vam govorim o Motovunu na račun razglednice snimljene prije 30 godina s dva kilometra. Vidio sam samo trailer, to je nedovoljno da bih išta rekao. Gotovinu znam osobno i ne znam koliko je sudjelovao u snimanju tog filma. Pretpostavljam da je nezahvalno da se filmovi snimaju s tako male vremenske distance, makar vjerujem da je vrlo afirmativan spram Gotovine.” Milanović kaže da se ne smatra filmašem, ali da voli gledati filmove.

Tema ovogodišnjeg Motovun film festivala je populizam, a evo kako popu Milanović ”Uvijek je bio tu i on sam po sebi može biti simpatičan, ali kad je sljubljen s mržnjom i predrasudama, onda to nije populizam nego mržnja prema drukčijem, nepoznatom. Ima populista koji su komični, koji su ideološki neodređeni kao prazna tikva, bez boje i okusa kao sveta vodica, ali ima i onih koji su hejteri. Postoje u Europi pokreti i stranke koji su hejteri’.

Loading...
 • ZAGREPCANKA

  Ha, ha, ha! On se mijenja! Ima veliko iskustvo! Jaso dobar vic!
  Propala firma, žena ga hrani, malo se zaželio raskoši.
  Al i nijemu tak loše, Kotromanović remenar i profiter, kažu, Čermak su iza i uz njega.

  A tek što stiže u rujnu. Kad se zahukta kampanja. Nerona iz prikrajka zapravo podržava njegov kolega, briselac, sa Zrinjevca, pouzdani Plenković. Koly bu samo žrtveno janje, ak bude blentava, a to je najbliže istini. Pa smješta joj Plenki ovom – najavom kandidature – propast. Il ona tog nije svjesna. Za ove oko nje, sve “elitne stručnjake”, se ne čudim, oni samo prate plaće na mjesečnom nivou! Milanče s Kotromanovićem šuruje kod Čermaka, i još sve to guragu službe Velike Britanije! A gdje su naše službe? Ah, da, zaboravih, pa one samo prate ljubavnike ili ljubavnice svojih kolega i kolegica!
  Rekao bi veliki Lošo:”odlično pripremljena strategija vučjeg čopora!”
  Sam nitko ne kuži da nam i Plenkač radi za Nerona. A što ak taj plan prođe, APIS je tu, čeka nalog za paralelni unos. Lijepo nam se smiju!

  Nego, valja Bastu informirati, on niš ne radi, ne čita, nema pojma.
  Još je davno to izjavio. Evo dokaz iz 2014.

  https://uploads.disquscdn.com/images/60121711fc3eae918c8c9881f3a405256dbf999233f20566f1de6a13600aba2b.png