Opasno se nabrusio na Plenkovića: Tko je mladić koji je odbrusio premijeru?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik ne miri se s Plenkovićevom najavom

Najava premijera Andreja Plenkovića da u Vladu upućuje Istanbulsku konvenciju Vijeća Europe, izazvala je negodovanje među saborskim zastupnicima, a kao predstavnik nezadovoljnika istaknuo se saborski zastupnik Hrvoje Zekanović. Osim javno izrečenih kritika zastupnik Hrasta, otišao je i korak dalje te najavio raspisivanje referenduma protiv njezinog potpisivanja.

Inače, Zekanović je i bez ove najave izuzetno zanimljiva politička figura, o čemu svjedoči i njegovo ranije političko djelovanje. Naime, i on sam svjestan je da se sabornice domogao zahvaljujući HDZ-u i to iz 9. izborne jedinice gdje ga je na listu stavila upravo Plenkovićeva stranka. Zekanović je rođen 1974. godine u Šibeniku, gdje je radio u srednjim školama, budući da je diplomirao geografiju. Radio je i u županijskoj Javnoj ustanovi za zaštitu prirode gdje je svojedobno osmislio projekt izgradnje šibenskog aerodroma Pokrovnik, nedaleko od Nacionalnog parka Krka. ”Ako Zadar i Split proširuju svoje zračne luke, zašto onda Šibenik ne bi imao svoj vlastiti aerodrom?”, pitanje je koje je postavljao na lokalnoj razini, a tvrdio je kako su njegova stranka i HDZ programski te svjetonazorski bliske bez obzira na vodstva istih.

Prilikom ulaska u Sabor mladi je zastupnik biračima obećao skrb o demografskoj slici Hrvatske, pomoć malom čovjeku i brigu za one najpotrebnije. To po svemu sudeći čini i aktivnostima u pokretanju Društva za zaštitu šibenske baštine ‘Juraj Dalmatinac’ te osnivanjem Hrvatskog katoličkog društva biskup Srećko Badurina, ali i članstvom u Vijeću za laike u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. Kakav god bio epilog ove Zekanovićeve najave o referendumu, u jednom je sigurno uspio – skrenuo je pažnju javnosti na sebe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI