OPET SRPSKA NOVA GODINA U GLOBUSU: Umjesto Jandrinog jata, novosadski band Orkus!

screenshoot

Podsjetimo, lanjska je proslava srpske Nove godine kod Hrvata izazvala pravu buru negodovanja.

“Dragi sunarodnjaci i dragi prijatelji, još jednom u nizu slavimo srpsku Novu godinu i dan Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba 14. januara 2017. u restoranu Gastro Globus (Velesajam, Zagreb). Uz vrhunsku hranu i piće, za opuštenu zabavu zadužena je grupa Orkus.

Ulaznice se mogu kupiti i rezervirati radnim danom od 09 do 16, u uredu Srpskog narodnog vijeća. Organizatori događaja su Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba2, objavljeno je na stranicama SNV-a.

Podsjetimo, lanjska je proslava srpske Nove godine kod Hrvata izazvala pravu buru negodovanja. Organizator Milorad Pupovac zasigurno je bio svjestan kakav je glazbeni sastav tada pozvao u goste. Grupa „Jandrino jato“ poznata je po veličanju nepostojeće tvorevine „SAO Krajina“. Tijekom agresije na Republiku Hrvatsku Jandrija-Jandro Bajak i članovi grupe „Jandrino jato“ raspjevali su se SAO Krajinom pjesmama koje su poticale i pozivale Srbe na pobunu protiv vlasti Republike Hrvatske, citiram: „… probudi se Srbine, pređi preko Drine, zar ne vidiš da ti narod u Krajini gine…“.

Ipak Jandrino jato je uveličalo prošlogodišnju proslavu, a kakav opus izvode novosadski tamburaši Orkus, doznat će samo oni koji posjete Globus.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI