Opljačkani roditelji ministra Butkovića!

hdz.hr

Odnijeli sef

Zasad nepoznate osobe u Novom Vinodolskom opljačkale su kuću Srećka Butkovića i Emilije Mandukić Butković, poznatih ugostitelja i roditelja ministra prometa Olega Butkovića u noći s četvrtka na petak. Prema neslužbenim informacijama, pljačkaši su u kuću ušli dok su ministrovi roditelji radili u svom restoranu udaljenom oko jedan kilometar. Riječ je o konobi Lucija u mjestu Povile pokraj Novog Vinodolskog.

U kuću su ušli provalivši kroz prozor i prema svemu sudeći točno su znali što traže. Naime, u kući su razbili zid u koji je bio ugrađen sef. Sef su izvadili i odnijeli ga sa sobom izašavši kroz vrata. Prema dostupnim informacijama, u njemu je bilo nekoliko stotina tisuća kuna (oko 40-ak tisuća eura), vjerojatno novac od poslovanja restorana, javlja Jutarnji list.

Kako ništa drugo u kući nije dirano, pretpostavlja se da im je jedini cilj bio upravo taj sef, što znači da su dobro znali kako u njemu ima vrijednosti, gdje se nalazi, na koji način doći do njega te su sa sobom ponijeli alat, najvjerojatnije teške čekiće, kako bi razbili zid.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj službeno su potvrdili da je na navedenom području zabilježeno kazneno djelo teške krađe na štetu hrvatskih državljana i da je pričinjena znatna materijalna šteta, te da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI