Oporba predala zahtjev za opoziv Martine Dalić

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

“Podržala nas je cijela oporba osim Neovisnih za Hrvatsku”, rekao je Grmoja

Oporba je predala zahtjev za opoziv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, Martine Dalić. Zahtjev, koji je u ime svih podnositelja potpisao tajnik Mosta, Nikola Grmoja, predan je danas predsjedniku Hrvatskoga sabora.

Zahtjev je potpisalo 37 zastupnika, koji uključuju šest oporbenih klubova i nezavisne zastupnike.

“Ne može odlazak Ramljaka abolirati Martinu Dalić. Ramljaku se ništa nije dogodilo, njegova tvrtka je zaradila novac, ne vidim kakvu je štetu pretrpio”, rekao je Grmoja. “Netko treba snositi političku odgovornost. Upravo je Martina Dalić ta koja je odabrala Antu Ramljaka i koja je vodila ovaj proces, pa je upravo ona ta koja treba snositi odgovornost”, rekao je Grmoja u Saboru, obrazlažući zahtjev oporbe.

Podržala nas je cijela oporba osim Neovisnih za Hrvatsku”, dodao je Grmoja

Podsjetimo, tijekom stanke na početku sjednice Sabora, Nikola Grmoja kazao je za N1 da će ‘najvjerojatnije danas u proceduru poslati zahtjev za opozivom Martine Dalić. Podržala nas je cijela oporba osim Neovisnih za Hrvatsku’, kazao je najavivši da će i oni glasati za opoziv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade.



Koliko je realno da premijer raspiše prijevremene izbore, o čemu pišu mediji?

‘On je u nezgodnoj situaciji, ima nezadovoljnika u stranci kojih bi se trebao riješiti. Ima različitih struja, i sad su se svi ujedinili oko istoga cilja – svima je meta Andrej Plenković’, rekao je Grmoja.

Bačić reagirao

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u utorak je novinarima u Saboru kazao da prijedlog za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić “nije na razini potrebnoj da bi se tražila ostavka” te če na tom pitanju vladajuća većina biti jedinstvena.

Bačić se “apsolunto ne boji” da bi zastupnici vladajuće većine mogli uvjetovati glasanje za Martinu Dalić s glasanjem za Istanbulsku konvenciju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI