Orepić: Toj bahatosti moramo stati na kraj! Ni hlače što ih nosi Todorić nisu njegove!

Robert Anic/PIXSELL

Bivši ministar MUP-a osvrnuo se na Agrokor.

Bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić iz Mosta postao je nakon smjene jedan od najžešćih kritičara Vlade u kojoj je donedavno sjedio.

Za 24 sata komentirao je raskinutu kolaiciju i ono o čemu najviše govori u posljednje vrijeme, Agrokor.

Na pitanje zašto oporba ne skupi 76 potpisa za rušenje Vlade, donedavni ministar kazao je:

“Mi smo zatražili raspuštanje Sabora, nismo ga dobili. Posljednje zasjedanje Sabora pokazalo je svu političku kulturu i nekulturu HDZ-a. Oni su to pokazali na sjednici. Vjerujem da će u političkoj terminologiju zaživjeti fraza “Plenkovićeva pobjeda”. Da biste ju ostvarili trebate izigrati, izdati i iznevjeriti. Plenković je izdao Ustav i zakone Hrvatske, svoje političke suradnike, a iznevjerio je načela i svoje stranke i birača”.

O bilancama i Agrokoru i njihovu friziranju kazao je:



“Kad je izglasan lex Agrokor mi smo tu odstupili na neki način od svojih političkih načela samo da bi amortizirali posljedice takvog stanja. Tvorci zakona su izostavili odgovornost.”

“Agrokorova zgrada i sam Agrokor je spomenik gospodarskim i političkim odnosima koji su proizašli iz lopovske privatizacije. Tome je došao kraj. Most je tome presudio, pokrenuli smo urušavanje tog sustava vrijednosti. Mi stvaramo uvjete za normalno društveno, gospodarsko i političko ozračje, za normalnu socijalnu i prijateljsku državu. Državni autoriteti ne reagiraju na uzurpaciju vlasti, a drugo je pitanju gdje su ti silni novci koje je Agrokor usisao? U Agrokoru, privatnim džepovima, na čudnim računima? To je nešto što mi narodu moramo reći. I one hlače što nosi Todorić nisu njegove kad se pogleda koliki je dug. Toj bahatosti moramo stati na kraj.”, poručio je.

Orepić je dodao da HDZ nema potencijala za funkcioniranje u partnerskim odnosima i da partnera samo iskoristi za sastavljanje vlasti, a onda “uguši”. Kaže da su novi izbori jedina opcija za izlazak iz trenutačne krize vlasti.

Komentirao je i ukidanje proširenja istrage za Sauchu.

“Vjerujem da je to plaćanje duga i rad na budućoj većini u parlamentu.”

O zabrani Thomsponovog koncerta u Sloveniji:

“Nisam upućen u sve detalje. Ne želim vjerovati da tu postoji politički motiv jer ako postoji onda to nije dobro. Ne mogu s ove distance komentirati nečiju prosudbu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI