Organizator prosvjeda protiv Roma: Tko je Tin Hrgović?

Screenshot/Z1 televizija

“Na prosvjed kojim smo ukazali na kriminalno ponašanje dijela romske zajednice u Međimurju, potaknuo me slučaj bake Eve iz Male Subotice. 85-godišnjoj starici mladi su Romi provalili u kuću i kada je rekla da ima samo 200 kuna, prebili su je gotovo na smrt – iznio je šokantan slučaj u Bujici na Z1 televiziji mladi organizator prosvjeda ‘Želim normalan život’,koji je ove subote u Čakovcu okupio žitelje Međimurja.

Tin Hrgović je izabran za najmaturanta Međimurja, čak sedam puta bio je na državnim natjecanjima iz geografije i nositelj je smeđe-crnog pojasa u karateu. Saborskog zastupnika Veljka Kajtazija u Bujjci nije pozvao na karate dvoboj, već na sučeljavanje argumentima u studiju.

Za sebe kaže da nije nikakav “rasist”, a potporu mu je dao i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine za Međimurje Željko Balog, koji je u izravnom javljanju u Bujicu žestoko prozvao Kajtazija i objasnio zašto je kontroverzni zastupnik romske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, danas pobjegao pred njim iz Studija 4 HRT-a.

Tin Hrgović namjerava upisati Pravni fakultet u Zagrebu i ne pada mu na pamet napuštati Hrvatsku. Na izborima za Europski parlament podržao je Ružu Tomašić i Hrvatske suvereniste, na predsjedničkim izborima podržat će Miroslava Škoru, a desnicu je pozvao na zajedništvo i ujedinjenje uoči parlamentarnih izbora:

“Kad me već lijevi mediji nazivaju prijateljem Brune Esih i Ruže Tomašić, ako se one same ne mogu dogovoriti oko ujedinjenog nastupa na izborima za Sabor, mogu ih onda ja pozvati za zajednički stol, pa neka se dogovore jer je to u interesu Domovine!”



Kada ga je ravnateljica škole uoči prosvjeda u Čakovcu suočila s pismom koje je u čakovečku Gimnaziju stiglo od Europskog centra za prava Roma, a na kojem je bio i potpis Veljka Kajtazija, Tin Hrgović je rekao: – Jedino pismo iz Budimpešte koje bih uvažio je ono Viktora Orbana!

Hrgović je u emisiji rekao i: “Romi su mi prijetili smrću, pisali su ‘Bit će mesa, klat’ ćemo Hrvate’, ali me nisu uspjeli zastrašiti!”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI