Osramotili se kao nikada! Pustili himnu iz Hitlerovog doba pred – gostima iz Njemačke

Pixabay

Jučer je u Čepinu domar osnovne škole Vladimira Nazora napravio gaf. Nakon hrvatske himne, on je prilikom svečanog potpisivanja partnerskog ugovora škole s Goethe Institutom, na računalu glasno pustio i ‘Deutschland, Deutschland über alles’. Naime, ovo je verzija himne koja se veže uz nacističku ideologiju i Hitlerovo doba, pa ju Njemačka službeno već odavno ne koristi.

Kada su čuli ozloglašenu verziju njemačke nacionalne himne, gosti iz Goethe instituta ostali su vidno zgroženi, piše Glas Slavonije.

‘Nein, nein, to nije dobra verzija, ugasite to!’, uzviknula je moderatorica programa iz Goethe-Instituta Milka Jurković. Školskom domaru nije bilo jasno u čemu je pogriješio. Kaže da je samo upisao ono što mu je rečeno.

Tom prigodom su u školi u Čepinu osim djeca, učitelja i ravnatelja bili i  predstavnik njemačkog veleposlanstva Arne Hartig i ravnatelj Goethe-Instituta Matthias Müller-Wieferig, te predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, gradski vijećnik Vladimir Ham, ali i novinari.

Službena verzija njemačke himne puštena je nakon incidenta te je program  nastavljen bez eksplicitne javne isprike, piše Glas Slavonije.



Na samom kraju programa svima se obratio ravnatelj škole Ilija Pavić, rekavši da je vjerojatno domar jednostavno kliknuo na pogrešni link na YouTubeu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI