Osumnjičeni za ubojstvo na Zrću uhićen na aerodromu u Splitu

screenshot

Osumnjičeni je uhićen prilikom izlazne granične kontrole kojoj je pristupio u pokušaju napuštanja RH

“Identificirali smo osobu koju se dovodi u sumnju da je počinila ubojstvo na Zrću. Informacija je razaslana u cijeli sustav, svim policijskim postajama, i jutros je osoba uhićena u zračnoj luci u Splitu”, rekao je u četvrtak ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prenosi N1.

Osumnjičeni je državljanin Velike Britanije.

“I ovim pokazujemo da je hrvatska policija vrlo koordinirana i profesionalna. Čestitam glavnom ravnatelju i svim kolegama što su identificirali i uhitili osobu koja je državljanin Velike Britanije”, kazao je ministar Božinović.

O uhićenju osumnjičenog za ubojstvo na Zrću oglasila se i zadarska policija.

“U sklopu kriminalističkog istraživanja ubojstva i pokušaja ubojstva na Zrću, jutros u 09,30 sati, na aerodromu Resnik kod Splita, policijski službenici Postaje granične policije Split-Resnik uhitili su 25-godišnjeg državljanina Velike Britanije, koji se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelima.



Provođenjem kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, policijski službenici su došli do saznanja o mogućem počinitelju, a u daljnjem istraživanju i operativnim radom utvrđen je njegov puni identitet.

Zbog opasnosti od bijega za njim je raspisana potraga i o tome su obaviještene sve ustrojstvene jedinice policije i svi službujući policajci, s naglaskom na granične prijelaze i zračne luke.

25-godišnjak je uhićen prilikom izlazne granične kontrole kojoj je pristupio u pokušaju napuštanja RH.

On će tijekom dana biti prepraćen na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Novalja”, navodi se u priopćenju policije.

Kriminalističko istraživanje, u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom se nastavlja radi utvrđivanja drugih sudionika i svih ostalih okolnosti događaja.

Podsjetimo, mladi Britanac, u dobi od 26 godina, ubijen je jučer nožem na jednoj od najpoznatijih hrvatskih plaža Zrće. Još dvije osobe su ozlijeđene, dok se jedna bori za život.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI